Back to All Events

The Lab of Life training voor meer balans werk & privé Heerlen & online 0


  • Heerlen or @Home your place your town your land (map)

Minder stress en meer balans in jouw leven?

Het leven is een experiment. Of eigenlijk: een serie experimenten. Al voelt het soms niet zo, je leert elke dag ook wanneer het even niet lukt. Dat maakt je mens. Om ingeslepen patronen te doorbreken in de dagelijkse hectiek bieden wij net even dat extra beetje ondersteuning wat het verschil kan maken. De oplossing ligt vaak dichterbij dan je denkt. The Lab of Life kan je daar bij helpen! 

The Lab of Life methode is geen moeilijke diepgaande therapiesessie, wij geloven niet in diagnoses en medicaliseren. Iedereen loopt wel eens vast in het leven of ervaart een disbalans. Vaak weten we wel wat we zouden moeten veranderen, maar lukt dat niet in de waan van de dag. Op een ontspannen en praktische manier kunnen we je daar snel mee helpen. 

Meer dan 2500 mensen gingen je al voor! En niet onbelangrijk te vermelden: Onze methode is wetenschappelijk bewezen effectief en kan in de meeste gevallen worden vergoed.

Wat is de The Lab of Life methode?

Een wetenschappelijk bewezen methode om stress te verminderen en jouw energie- en motivatie peil te verhogen. Er is veel ruimte voor je eigen invulling, je bepaalt zelf waar je aan wilt werken. We werken vanuit jouw intrinsieke motivatie. 

  • Professionele begeleiding

  • Een persoonlijk werkboek

  • 5 sessies van 2 uur

  • Borging van je nieuwe gewoontes

Voor wie

De training is geschikt gebleken voor iedere medewerker:

  • Ongeacht leeftijd of geslacht

  • Van elk functieniveau, uit elke laag van de organisatie

  • Zowel preventief als curatief

  • Ook voor medewerkers met burn-out problematiek

Opzet en inhoud van de vitaliteitstraining

Deze bestaat uit 5 sessies van 2 uur. Doel van de training is gedragsverandering. Daarom zijn de sessies opgebouwd uit opdrachten waarbij de deelnemers individuele waarden en doelen vertalen naar praktische en blijvende veranderingen in hun dagelijks leven. Aan het einde van de training heeft elke deelnemer concreet handelingsperspectief om zelf een gezonde energiebalans in stand te houden. Om de resultaten te borgen, worden de persoonlijke leerdoelen en vitaliteitsstrategie vastgelegd in een online omgeving, die deelnemers na de training blijven raadplegen.

Inhoud per sessie

  1. Waar sta ik en wat wil ik bereiken?: We kijken hoe jouw dagelijks leven eruitziet en waar voor jou winst te behalen valt als het gaat om het krijgen van meer energie.

  2. Reageren op fysieke en mentale signalen: We gaan kijken hoe je sneller en adequater kunt reageren op signalen die je krijgt over je eigen energiestatus.

  3. Werken vanuit wat ik goed kan en wat ik graag wil: We zoomen uit en onderzoeken we de ‘fit’ tussen jou en je dagelijks leven verder. In hoeverre past je leven bij wat jij wilt en belangrijk vindt? 

  4. Jouw persoonlijke strategie Hier leren we hoe we hardnekkig te veranderen patronen kunnen doorbreken en onze self-efficacy kunnen verhogen.

  5. Evaluatie: wat gaat goed en hoe groei ik door? We brengen jouw veranderingsproces in kaart en bepalen aanknopingspunten hoe je nu verder kan. 

Wat levert het op:

  • Meer energie en motivatie voor de belangrijke zaken in je leven.

  • Beter omgaan met stress en de dagelijkse drukte.

  • Het lukt je beter om alle ballen in de lucht te houden.

  • Je voelt je fysiek en mentaal beter.

  • Je maakt keuzes die beter bij je passen, zowel op het werk als in vrije tijd.

  • Je creëert nieuwe gewoontes en het lukt je ook om die vast te houden.

  • Je ontwikkelt een persoonlijke strategie die je de rest van je leven kunt blijven toepassen.

  • Je wordt niet alleen een betere versie van jezelf, maar ook voor de mensen om je heen.


Praktische informatie

Trainer: John Kistermann

Locatie: Heerlen live of online @HOME

Data:

  • sessie 1 woensdag 13 maart 2024

  • sessie 2 woensdag 20 maart 2024

  • sessie 3 woensdag 10 april 2024

  • sessie 4 woensdag 24 april 2024

  • sessie 5 woensdag 15 mei 2024

Tijd: 15.00 - 17.00 uur


Deelname en groepsgrootte

We laten trainingen doorgaan bij minimaal 4 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is 12. Maak je geen zorgen om aan te sluiten. Iedereen die meedoet loopt tegen dezelfde uitdagingen aan. Dat maakt het juist zo prettig en leerzaam om samen deel te nemen aan deze training.

Kosten

Je kunt zelf het beste bepalen wat voor jouw financiële situatie handig is. Als deelnemer betaal je €850,- Dit is inclusief training, lesmateriaal, trainingslocatie, koffie/thee/fris en toegang tot de online portal waar we je vragen een voor en een nameting te doen. Wij zorgen ook na afloop voor een digitale borgingstool.

P.s. de training kan ook individueel worden gevolgd of in kleinere groep; de kosten vallen dan hoger uit

Vergoedingstip kosten

Overleg met je werkgever dat je wilt deelnemen aan de training. In de meeste gevallen zal jouw werkgever willen bijdragen en is er iets van een persoonlijk ontwikkelingsbudget waarmee dit vergoed kan worden. Bekijk daarnaast ook mogelijkheden voor vergoeding via de collectieve zorgverzekering van je werkgever. 


AANMELDEN

Bij inschrijving voor dit event gaat u akkoord met de algemene voorwaarden

N a je aanmelding volgt later nadere informatie omtrent start, voormeting en de opdrachtbevestiging/factuur via The Lab of Life te Nijmegen.

Meer informatie

Ontvang een brochure per email en stuur een email naar info@humanpowernow.com

Ten slotte

Onze training is interessant voor alle organisaties die werken aan duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. De Lab of Life methode kan een belangrijke bijdrage leveren aan het creëren en behouden van een positief en productief werkklimaat. We komen deze training ook graag bij U op locatie aanbieden.





Download de brochure