Geef en ontvang 7 dagen een kerstcadeau met Human Power Now Happy X-mas Heartbeat Challenge (:

Doe mee met de Human Power Now Happy X-mas Heartbeat Challenge (:

1 maand voor X-mas
Help je vader, moeder, dochter, zoon, broer, zus, opa, oma, familielid buurman-vrouw in Nederland of welke HUMAN waar dan ook in nood
Geef en ontvang 7 dagen lang een kerstcadeau: help je mij mee?

Maak jezelf en anderen blij & ontvang 7 dagen een kerstcadeau en geef een geldbedrag dat je kunt missen voor het goede doel “Reanimeren in Nederland”

Hoe jong of oud je ook bent, in een noodsituatie willen we allemaal hetzelfde: jezelf veilig voelen. Maar daarvoor moeten er wél mensen zijn die weten wat ze moeten doen als iemand ineens een hartstilstand krijgt. Met reanimatiecursussen en het plaatsen van AEDs (defibrillators) door heel Nederland zorgt het Rode Kruis ervoor dat ook jij kunt ingrijpen in geval van nood. Doe mee met de Human Power Now Happy X-mas Heartbeat Challenge (:

Iedere dag volgt een positieve opdracht die de deelnemers aan deze challenge kunnen uitvoeren (niets moet & iedereen mag meedoen). Het betreffen concrete opdrachten die iedereen kan uitvoeren in contact met anderen in kader van dit Serious Request doel "have more heart" at X-mas for people in need (next to you)

Als voorbeeld opdracht 0

Stuur vandaag X-mas-wenskaart, app, chat aan een iemand jouw wens die dit wellicht wenst/nodig heeft).

Dit kan iemand op werk/school, thuis, ergens in den lande, in een tehuis, instelling of waar dan ook zijn. Bekijk wat het met jou & de ander doet in deze dagen voor kerst

Noteer voor jezelf in het kort via 1 of meer woorden wat het met jou/jullie deed en deel dit met ons.

Aanmelden kan vanaf nu met je eigen persoonlijke bijdrage en je maakt jezelf en vele anderen blij naast het doel waarvoor we geld ophalen. Mail je email voornaam, achternaam en emailadres door. Je ontvangt dagen lang de Human Power Now Happy X-mas Heartbeat Challenge (: opdrachten) tot en met 24 december 2018

Human Power Now Happy X-mas Heartbeat Challenge (:

Powered by Human Power Now www.humanpowernow.com

Aanmelden voor donatie in combi met versturen gegevens john.kistermann@live.com om iedere dag email te ontvangen-> klik op onderstaande link

https://kominactie.npo3fm.nl/actie/human-power-now-happy-x-mas-heartbeat-challenge

Hoe jong of oud je ook bent, in een noodsituatie willen we allemaal hetzelfde: jezelf veilig voelen. Maar daarvoor moeten er wél mensen zijn die weten wat ze moeten doen als iemand ineens een hartstilstand krijgt. Met reanimatiecursussen en het plaatsen van AEDs (defibrillators) door heel Nederland zorgt het Rode Kruis ervoor dat ook jij kunt ingrijpen in geval van nood.

35 MENSEN PER DAG

Iedere dag krijgen 35 mensen in Nederland een hartstilstand terwijl ze niet in de buurt zijn van een ziekenhuis. Dit kan iedereen overkomen en vaak gebeurt het nog onverwacht ook: de signalen zijn lang niet altijd van tevoren op te pikken. De kans is dus aanwezig dat jij een keer mee gaat maken dat iemand in jouw directe omgeving een hartstilstand krijgt. Weet jij wat je dan moet doen?

WEINIG KENNIS

Bijna 75% van de Nederlanders weet niet wat ze moeten doen als iemand een hartstilstand krijgt en al helemaal niet hoe een AED (defibrillator) werkt. Dat is een groot probleem, want met reanimatie en het gebruik van een AED binnen 6 minuten kan de overlevingskans vergroot worden tot wel 50%.

HOE KAN HET RODE KRUIS HELPEN?

Het is dus letterlijk van levensbelang dat mensen weten hoe ze met zo’n plotselinge noodsituatie om moeten gaan. Met het geld wat 3FM Serious Request: De Lifeline opbrengt gaat het Rode Kruis reanimatiecursussen geven. Eén zo'n cursus is er al voor €40 en daarin leer je, onder begeleiding van een instructeur, in vier uur tijd de noodzakelijke kennis van reanimeren en het gebruik van een AED. Je leert een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen en hulp te verlenen bij een hartstilstand en bewusteloosheid. Na afloop krijg je een Europees erkend certificaat, dat twee jaar geldig is. 

Daarnaast plaatst het Rode Kruis AEDs (Automatische Externe Defibrillator), een apparaat dat wordt gebruikt bij slachtoffers met een hartstilstand. Door middel van een elektrische schok kan een AED het hartritme herstellen. Het Rode Kruis plaatst de AED bij sportclubs, scholen, wijkteams of buurthuizen om ervoor te zorgen dat hulpverleners ook de goede middelen hebben om direct in actie te komen. Dit kost €1100 per AED. 

HARTSTILSTAND TIJDENS KONINGSDAG

Hanne van Aart is burgemeester van Loon Op Zand. Tijdens Koningsdag 2018 werd ze verwacht om een praatje te houden tijdens de festiviteiten. Ze kletste voor aanvang nog even met een van de verkeersregelaars, Peter, toen hij ineens tegen de grond ging en alle kleur in zijn gezicht verloor.

Hanne had meteen door dat het foute boel was en riep om een AED (defibrillator). In de tussentijd begon ze met reanimeren en vroeg ze een bijstaander om te helpen. Hanne: "Het kon me niet schelen of hij de goede techniek wel had of dat Peters hoofd wel goed lag. Het enige wat er toe deed was dat Peter het zou halen."

Door eerdere ervaringen en een reanimatiecursus wist Hanne hoe ze moest handelen en redde ze Peters leven. Helaas weet dus niet iedereen hoe dit moet. Door geld in te zamelen voor AEDs en reanimatiecursussen kan het Rode Kruis ervoor zorgen dat veel meer Nederlanders weten hoe ze kunnen helpen in een noodsituatie.

hpn x mas challenge.png
John Kistermann