Menselijke lef & angst

Binnen mijn lessen en studiedagen werk ik met veel oefeningen, experimenten om deelnemers uit te dagen, te verbinden en samen te ontdekken en te leren met en van elkaar.

Binnen de minor toegepaste psychologie van de Hogeschool Utrecht verzorg ik momenteel Fundamenten van de Psychologie.

Op de onderste foto zien jullie enkele van de vele foto’s van 3 lesgroepen met studenten die lef toonden en ook studenten vol angst (met of zonder groepsdruk)

De opdracht was om de ballon zover op te blazen zoals ze dat zelf wensten (wel gestimuleerd door de docent om zover te gaan als je durft: come on you can do it better; yes I know for sure (zelfs motivational speech) met arousaleffect tot gevolg

Dit gebeurde tijdens terugkoppelen theorie conditionering en anticiperen op theorie geheugen/leren en intelligentie en zelfs motivatie en psychopathologie en therapieën-> bij een aantal blijkt angst geconditioneerd dat men de ballon niet durft op te blazen uit angst dat deze kapot kan gaan.

Het idee alleen stopt de actie een enkeling blaast niet uit inertia of probeert zich te verschuilen.

Weer anderen gaan tot het uiterste: there’s no limit en de ballon mag ook kapot gaan tot angst en ergernis van andere deelnemers.

Wat als zo’n angst uitgroeit tot een angststoornis en wat met de de deelnemers zonder rem en zo anticiperen we op de 2 laatste lesweken angst in relatie tot stoornis/therapie binnen Minor toegepaste psychologie Hogeschool Utrecht.

Het is steeds weer genieten geblazen van de mix aan reacties en zelfs de groepscohesie beïnvloed de resultaten; een onderzoek hierna zou wel relevant kunnen zijn

Zelf worden uitgedaagd tijdens een studiedag?

Try this

https://www.humanpowernow.com/aankomende-events/2018/8/30/5etewdg69bwoat4tmfog858ujo0o4b

Logo 3 RGB.png
John KistermannComment