I'ts not HUMAN to say SORRY?

Een man is een (Johan) man en een woord is een woord en een traditie is om vernieuwd te worden

“Sorry seems te be the hardest word” zong Elton John al in de jaren 70 (psst hij heet eigenlijk JOHAN)

Zo zal JOHAN de komende jaren nog meer geconfronteerd worden met emancipatie om schijngelijkheid en schijnacceptatie tot echte gelijkheid en acceptatie te laten komen.

Daar gaan we naar toe de komende decennia met vallen en opstaan om te komen tot I LOVE YOU

We zongen deze week toch al Bob Marley songs all over the world met ONE LOVE doordat hij op de werelderfgoedlijst van Unesco terecht kwam dankzij zijn bijdrage aan het internationale debat over onrecht, verzet, liefde en menselijkheid..

Vanaf nu dus #SingforJohan als hij weer niet wil luisteren naar zijn mammie

Naast ONE LOVE ook GET UP stand UP for your Rights of No woman no CRY JOHAN

(p.s. JOHAN je mag even bij mij komen uithuilen dat niemand het ziet)

NOS nieuws 30-11-2018 22.17 Derksen: ik heb geen homo's beledigd en huilverhalen wijs ik af

Aangepast Gisteren, 22:30

Binnenland, Cultuur & Media

Johan Derksen ANP

Johan Derksen heeft geen spijt van zijn omstreden uitspraken over homo's en benadrukt dat hij niets tegen homo's heeft. "Ik begrijp werkelijk niet waar de goegemeente zich druk om maakt", zei de voetbalanalist in het tv-programma Veronica Inside in een reactie op alle ophef.

"We moeten ophouden met dat het zo verschrikkelijk is om uit de kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, kom je er gewoon voor uit", zei hij eerder. Homo's moeten er wel tegen kunnen dat er grappen over ze worden gemaakt, verklaarde hij eerder.

Onder de hashtag #SorryJohan werd Derksen vervolgens gisteren en vandaag op sociale media van alle kanten onder vuur genomen.

Makkelijk praten

Derksen veroordeelt wat er in de stadions gebeurt, waar vanaf de tribunes allerlei kwetsende teksten over homo's worden geroepen. Hij wilde zijn omstreden woorden graag toelichten: "Ik heb makkelijk praten als hetero. Het zal best een worsteling zijn voor homojongens om uit de kast te komen. Maar iedere dag dat je jezelf verloochent, is een dag te lang."

"Ik heb ook nooit een probleem met homo's gehad", ging Derksen verder. "Maar wat ik bedoelde is precies gebeurd. We hebben hier wat gezegd en een paar bijdehandjes zetten zo'n site op (hij bedoelt een hashtag - red.) En wat doen ze allemaal? In de slachtofferrol, en huilverhalen."

Hittepetit

Minister Van Engelshoven van Emancipatie heeft Derksen opgeroepen om met haar in debat te gaan, maar ze wilde vanavond niet in Veronica Inside verschijnen. "Als ze met me wil praten, kan ze me gewoon bellen, u bent van harte welkom", zei Derksen. "Maar dit vond ze niet de juiste setting. Moet ik dan in een setting gaan zitten die zij wil?"

De woordvoerder van Van Engelshoven zegt dat de minister het fijn vindt dat Derksen in gesprek wil. "We gaan nog bepalen waar en wanneer dat gaat plaatsvinden."

Derksen besloot zijn betoog met de constatering dat er van de vrijheden van de jaren 60 en 70 niet veel meer over is in Nederland. "Nu mogen we geen grappen over homo's meer maken. Ik vind het verderfelijk als iemand uit de anonimiteit van de tribune iemand heel erg kwetst, maar doorspekt met humor en niet kwaadaardig, daar moeten homo's maar tegen kunnen hoor."

De gewraakte uitspraken van Derksen: worden gedocumenteerd in Andere Tijden 2048

https://nos.nl/artikel/2261540-derksen-ik-heb-geen-homo-s-beledigd-en-huilverhalen-wijs-ik-af.html

HPN LOVE.jpg
John KistermannComment