Daaaaaaaag machogedrag Johan Derksen; Nederlanders leer van Spanjaarden

Kom op voor equalty en emancipatie voor iedereen

In kader van 1 jaar website Human Power Now delen we de meest urgente en meest gelezen berichten van het afgelopen jaar zoals ook het foute modelgedrag van Johan Derksen of het nu om vrouwen, homo’s of mannelijkheid gaat of wat dan ook.

We kunnen zelf ook iets doen als onze VIP’S niet het juiste voorbeeld geven

En Nederland loopt helaas niet meer voorop  als het om gelijke rechten & behandeling Humans gaat; we kunnen van de Spanjaarden nog iets leren waar mannen en vrouwen in actie komen tegen machovoorbeeld gedrag met alle trieste gevolgen.

Spanjaarden de straat op tegen groepsverkrachtingen

NOS nieuws VANDAAG, 12:06

Nadat dit weekend opnieuw een verkrachtingszaak naar buiten was gekomen, is voor veel Spanjaarden de maat vol. Om aandacht te vragen voor de misstanden, en om een einde te maken aan verkrachtingen, gaan Spanjaarden vandaag de straat op in Manresa, een stad ten noorden van Barcelona.

Directe aanleiding is de gebeurtenis van afgelopen weekend in Manresa. Een 17-jarig meisje zou op weg naar huis van een feestje nog wat zijn gaan drinken met vier mannen, van wie zij er één kende. De jongens vroegen haar mee naar een kraakpand, waar ze even later door de mannen zou zijn verkracht.

In het stadje van iets meer dan 70.000 inwoners speelt nog een andere groepsverkrachtingszaak. Er loopt een proces tegen zes jongens die zich in 2016 hebben vergrepen aan een 14-jarig meisje.

De 'Roedel'-verkrachters

De zaken maken veel los in Spanje, waar ze de 'Roedel'-verkrachters nog niet zijn vergeten. De vijf mannen, die samen in een WhatsApp-groep genaamd De Roedel (La Manada) zaten, verkrachtten in 2016 een 18-jarige vrouw. Zij filmden alles met hun telefoon en schepten er later over op in de appgroep.

De mannen werden schuldig bevonden aan misbruik en ze kregen tot 9 jaar cel van de rechter. Na dat vonnis gingen duizenden Spanjaarden boos de straat op. Ze vonden de straf te licht en ze wilden een strengere wet. Afgelopen juni bevond de rechter de Roedel-mannen alsnog schuldig aan verkrachting en legde hij 15 jaar cel op.

Op scherp door #metoo

Het is niet duidelijk of het aantal verkrachtingen in Spanje is gestegen. Er worden wel meer zaken geteld, vertelt correspondent Rop Zoutberg in het NOS Radio 1 JournaalVrouwenorganisaties concludeerden dat er elke maand zes groepsverkrachtingen plaatsvinden. Ook het Openbaar Ministerie zag het aantal zedenzaken groeien.

Maar dat betekent niet direct dat er sprake is van een toename. "Er is er ook een groter bewustzijn", zegt Zoutberg. De #metoo-discussie heeft eveneens in Spanje zijn weerslag gehad. "De drempel om je ertegen uit te spreken en aangifte te doen is veel lager geworden."

Mentaliteitsverandering

In Manresa gaan vandaag zowel mannen als vrouwen de straat op. Ze willen de manier waarop sommige Spaanse mannen naar vrouwen kijken, veranderen. Ook de machocultuur moet minder. "Je ziet de invloed van die cultuur terug in verschillende zaken", vertelt Zoutberg. "Mannen leggen de verkrachtingen vast met hun telefoon en verspreiden de filmpjes via WhatsApp-groepen omdat ze er trots op zijn".

Aan de andere kant willen de demonstranten ook dat de wetgeving wordt aangepast. Zo moet seksueel misbruik gelijk worden gesteld aan verkrachting. In het Spaans parlement ligt op dit moment een wetsvoorstel klaar om dat voor elkaar te krijgen.

Het bericht n.a.v. uitspraken Johan Derksen 30-11-2018

Een man is een (Johan) man en een woord is een woord en een traditie is om vernieuwd te worden

“Sorry seems te be the hardest word” zong Elton John al in de jaren 70 (psst hij heet eigenlijk JOHAN)

Zo zal JOHAN de komende jaren nog meer geconfronteerd worden met emancipatie om schijngelijkheid en schijnacceptatie tot echte gelijkheid en acceptatie te laten komen.

Daar gaan we naar toe de komende decennia met vallen en opstaan om te komen tot I LOVE YOU

We zongen deze week toch al Bob Marley songs all over the world met ONE LOVE doordat hij op de werelderfgoedlijst van Unesco terecht kwam dankzij zijn bijdrage aan het internationale debat over onrecht, verzet, liefde en menselijkheid..

Vanaf nu dus #SingforJohan als hij weer niet wil luisteren naar zijn mammie

Naast ONE LOVE ook GET UP stand UP for your Rights of No woman no CRY JOHAN

(p.s. JOHAN je mag even bij mij komen uithuilen dat niemand het ziet)

NOS nieuws 30-11-2018 22.17 Derksen: ik heb geen homo's beledigd en huilverhalen wijs ik af

Aangepast Gisteren, 22:30

Binnenland, Cultuur & Media

Johan Derksen ANP

Johan Derksen heeft geen spijt van zijn omstreden uitspraken over homo's en benadrukt dat hij niets tegen homo's heeft. "Ik begrijp werkelijk niet waar de goegemeente zich druk om maakt", zei de voetbalanalist in het tv-programma Veronica Inside in een reactie op alle ophef.

"We moeten ophouden met dat het zo verschrikkelijk is om uit de kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, kom je er gewoon voor uit", zei hij eerder. Homo's moeten er wel tegen kunnen dat er grappen over ze worden gemaakt, verklaarde hij eerder.

Onder de hashtag #SorryJohan werd Derksen vervolgens gisteren en vandaag op sociale media van alle kanten onder vuur genomen.

Makkelijk praten

Derksen veroordeelt wat er in de stadions gebeurt, waar vanaf de tribunes allerlei kwetsende teksten over homo's worden geroepen. Hij wilde zijn omstreden woorden graag toelichten: "Ik heb makkelijk praten als hetero. Het zal best een worsteling zijn voor homojongens om uit de kast te komen. Maar iedere dag dat je jezelf verloochent, is een dag te lang."

"Ik heb ook nooit een probleem met homo's gehad", ging Derksen verder. "Maar wat ik bedoelde is precies gebeurd. We hebben hier wat gezegd en een paar bijdehandjes zetten zo'n site op (hij bedoelt een hashtag - red.) En wat doen ze allemaal? In de slachtofferrol, en huilverhalen."

Hittepetit

Minister Van Engelshoven van Emancipatie heeft Derksen opgeroepen om met haar in debat te gaan, maar ze wilde vanavond niet in Veronica Inside verschijnen. "Als ze met me wil praten, kan ze me gewoon bellen, u bent van harte welkom", zei Derksen. "Maar dit vond ze niet de juiste setting. Moet ik dan in een setting gaan zitten die zij wil?"

De woordvoerder van Van Engelshoven zegt dat de minister het fijn vindt dat Derksen in gesprek wil. "We gaan nog bepalen waar en wanneer dat gaat plaatsvinden."

Derksen besloot zijn betoog met de constatering dat er van de vrijheden van de jaren 60 en 70 niet veel meer over is in Nederland. "Nu mogen we geen grappen over homo's meer maken. Ik vind het verderfelijk als iemand uit de anonimiteit van de tribune iemand heel erg kwetst, maar doorspekt met humor en niet kwaadaardig, daar moeten homo's maar tegen kunnen hoor."

De gewraakte uitspraken van Derksen: worden gedocumenteerd in Andere Tijden 2048

https://nos.nl/artikel/2261540-derksen-ik-heb-geen-homo-s-beledigd-en-huilverhalen-wijs-ik-af.htmlE

hpn equal4.jpg
hpn equal2.jpg
HPN LOVE.jpg