“Mensenmens” in mijn DNA thanks to my DAD

Na 7 maanden terug afscheid te hebben genomen, rij ik enkele dagen rond in de auto van mijn pap Peter/Piet daar mijn nieuwe auto zijn eerste beurt krijgt en ik veel onderweg ben van heel vroeg tot laat en ik wellicht mijn auto hierdoor pas in het weekend kan ophalen (mooie deal met American Cars Schinnen toen ik de auto van pap verkocht en deze kan lenen tijdens reparatie van mijn nieuwe auto).
Rijdend in deze PT cruiser van pap denk ik aan de vele eigenschappen en ervaringen op werkgebied die ik net als hij in mijn DNA heb. Zeker bij zijn werk met mensen met een verstandelijke beperking Watersley (nu Pergamijn) waar ik deze week langsreed of hoofd bezigheidstherapie bij Hamboskliniek (nu Meander) werkend met senioren.

Hij nam me als kind vaak mee naar Watersley te Sittard waar ik soms bang was voor een enkele bewoner zoals Odilia met een verstandelijke beperking die een groot deel van de dag “rond me bleef hangen” en waar ik leerde dat er diverse mensen zijn die niet als "normaal” gezien werden en waar ik wel van kon genieten. Pap & zijn collega's van de bezigheidstherapie lieten me ervaren hoe ze met veel werkplezier “de mens achter de beperking” konden laten stralen.

Ook als jongere nam pap mij mee naar "zijn bezigheidstherapie” Hamboskliniek en zag ik hoe hij senioren uit hun isolement haalde door passende activiteiten voor hen te creeëren en door zijn events waar ik ook vaker participeerde als DJ of hulp activiteitenbegeleider. Het genieten om mensen te helpen/ondersteunen stond in alles voorop in zijn werk. Ik zag dit ook tijdens mijn vakantiewerk in de keuken of vernam dit tijdens mijn weekendbaan aan de receptie Hamboskliniek waar bewoners en familieleden lovend waren over pap met "waarachtige interesse” in “de mens achter te bewoner”.

Ik werd me nu pas echt bewust dat ik "Mensenmens zijn” net als hij in mijn DNA heb.

And I just did….. what dad did en nam pap ook mee naar al mijn werkplekken; van werken met kids binnen PO, VMBO, Special Needs, BJ Limburg (nu Xonar) en mijn werk voor het Seminarium voor Orthopedagogiek.

En hij kon net zo van mij genieten als ik van hem

Human DNA Now

Thanks for it

HPN DNA.jpg
DNA pap.png
John Kistermann2 Comments