"Wonder"week

Wat een heerlijke drukke week met mooie mensen meegemaakt van Maastricht naar Limbricht - Utrecht - Schinnen - Utrecht - Sittard - Nijmegen -Heerlen enz. Afgelopen woensdag genoten van enkele partners www.humanpowernow.com met jarige Roden Burcht Susanne Hannen op #bsLeyenbroek & samen boeken, films en inspiratie delen wachtend op Marion Heijnen filmtip of boek #Wonder  echt een must see voor ieder kind & ouder, nee ieder MENS ; echt #HumanPowerNow (zie de filmtrailer onderaan deze pagina)

WONDER het boek R.J.Palacio

Spoileralarm; pagina 344 (NL-versie) op laatste schooldag na afloop toespraak Auggie verrast zijn moeder door haar een knuffel te geven.

Ze sloeg een arm om me heen en drukte me tegen zich aan. “Bedankt dat je me naar school hebt gestuurd”, zei ik zacht. Ze duwde me nog steviger tegen zich aan en gaf me een zoen boven op mijn hoofd.

“Jij bedankt, Auggie zei ze.

“Waarvoor?

“Voor alles wat je ons gegeven hebt,”zei ze. “Voor je komst in ons leven. Voor wie je bent.”

Ze bukte zich en fluisterde in mijn oor. “Jij bent echt een wonder, Auggie. Je bent een wonder”

Ik gun iedere ouder en ieder kind om elkaar te zien als WONDER, welke beperking er ook speelt tussen eenieder: leer te kijken en te leven met elkaar zonder te oordelen; dit was een thema deze week bij creatief denken, lessen minor psychologie, overleg omtrent aanstaande conferentie; de MENS achter het GEDRAG. The wonder between us… enjoy it JOHN

In hartverwarmend ‘Wonder’ loont goedheid uiteindelijk

Drama

In ‘Wonder’ gaat Auggie voor het eerst naar school. Zijn ouders maken zich zorgen: hij heeft door een zeldzame ziekte een misvormd gezicht. Maar de weerbare jongen zit nooit bij de pakken neer.

André Waardenburg NRC 28 november 2017 NRC

Tienjarige Auggie, die het liefst een astronautenhelm draagt. Geen wonder, want als hij die afzet, zien we zijn door een zeldzame ziekte misvormde gezicht. Hij is door zijn liefdevolle moeder thuis onderwezen maar gaat nu voor het eerst naar school.

Zijn bezorgde vader is bang dat hij ‘als een lammetje naar de slachtbank gaat’. Niet zonder reden, want er is een pestkop die Auggie ‘een freak’ vindt. Maar er is ook een jongetje dat vriendschap met hem sluit en een sympathieke leraar. De weerbare Auggie zelf zit nooit bij de pakken neer.

Wonder, een grote hit in Amerika, is de verfilming van een populair jeugdboek. Net als in het boek laat de filmbewerking gebeurtenissen zien vanuit verschillende personages, onder wie Auggies emotioneel verwaarloosde zus. In de soms wat zoete maar ook hartverwarmende film leert iedereen dat goedheid uiteindelijk loont.

wonder.jpg
47 HPN.png
John Kistermann