De MENS achter de leraar met een diep gevoel van bewondering voor een leerling

De afgelopen week belde een schooldirecteur me over de betalingsopties voor leraren die de conferentie de MENS achter het GEDRAG 31 oktober a.s. gaan bezoeken; de studiedag die ik vanuit Human Power Now organiseer voor alle beroepsgroepen.

Maar uiteindelijk bleek dat dit niet de ware reden was dat hij me belde. Hij vroeg me tijdens het telefoongesprek wat mijn relatie was met Sanne Wins waarvan hij een tijd terug posts van mij voorbij had zien komen op Facebook met foto's en verhalen over deze dierbare Sanne. Na mijn relaas over hetgeen zich heeft afgespeeld tot het overlijden van Sanne nu dik 2 jaar terug, was hij ontroerd wat had plaatsgevonden. Hij vertelde dat hij Sanne had leren kennen op de middelbare school waar hij de leraar was en zij de leerling.

Hij had meteen een speciale band met haar "Ja Sanne was een bijzondere meid" en hij was haar nog blijven volgen tot ze in werkzaam was met jongeren in de "verstandelijke gehandicaptenzorg" in de regio. Ik dwaalde even af en verplaatste me in hoe Sanne moest zijn geweest als 13/14 jarige leerling? Ik zag het beeld voor me tussen die leraar en die leerling..... Heel mooi hoe hij sprak over Sanne & "with tears in my eyes"  luisterde ik ademloos naar de oprechte bewondering/liefde van een leraar voor een heel mooi, jong bijzonder mens die ik uiteindelijk leerde kennen toen ze een stuk ouder was.

Ja dat is de MENS achter de leraar die niet iedereen ziet, maar waarvan er gelukkig velen zijn "all over the world" en die van betekenis zijn voor vele belangrijke "events" in het leven van velen.

Foto hieronder Sanne & JOHN @ Lowlands 2004

 

hpnwitrzwart.jpg
John Kistermann