De STUDENT achter het GEDRAG of de MENS achter de STUDENT

Afgelopen week startte ik met 3 nieuwe lesgroepen minor toegepaste psychologie aan de Hogeschool Utrecht. Bijna 75 studenten van verschillende hogescholen en opleidingen; o.a. Optometrie, Journalistiek, HRM, Vaktherapie, Bedrijfskunde, Management van Zorg, Pedagogiek, Mondzorgkunde, Leraar PO/VO enz. studeren een half jaar lang samen met elkaar.

Als introductie bedacht ik een "psycho-opdracht" en een "observatie/gebruiksaanwijzings-opdracht" alvorens de theorie aan bod kwam. Een groep studenten observeerden de groep studenten die elkaars eerste indrukken noteerden op A4-vellen en feedback vroegen over e.e.a.                                                                         

De gebruiksaanwijzing bestond uit het noteren op papier waar anderen rekening mee kunnen houden en bij een groep ontstond een bijzondere vibe waar o.a. werd gedeeld "reageer direct en eerlijk naar mij". "als ik afdwaal, haal me dan weer bij de realiteit"  "graag rekening houden met mijn ziekte" "help me met mijn vergeetachtigheid"               Veel indrukken en verder veel respect en openheid die getoond werd voor elkaars verhalen.

Op het einde van de les kwamen enkele studenten me bedanken en waren een aantal verbaasd dat ik hen bedankte voor de MENS achter de STUDENT ....

(Touch builds trust?)

HPN bliksem.png
WP_20180906_14_06_00_Pro.jpg
WP_20180906_14_09_42_Pro.jpg
WP_20180906_13_38_57_Pro.jpg
WP_20180906_13_39_18_Pro.jpg
John Kistermann