Speciaal is abnormaal

Een jaar geleden plaatste ik onderstaand bericht en link en zie de diverse foto’s van mijn artikel in Tijdschrift voor Orthopedagogiek n.a.v. het artikel van actrice Romana Vrede uit de Volkskrant. Romana Vrede zoekt een plek voor haar zoon met verstandelijke beperking, midden in de samenleving - En dat lukt niet voor dit kind zoals dit ook niet lukt voor nog meer kinderen en volwassenen met een beperking.

Ik moest na het verschijnen hiervan denken aan het korte artikel dat ik over dit onderwerp schreef in het in tijdschrift voor orthopedagogiek http://www.tijdschriftvoororthopedagogiek.nl

Artikel Romana Vrede Volkskrant januari 2018 https://www.volkskrant.nl/wetenschap/romana-vrede-zoekt-een-plek-voor-haar-zoon-met-verstandelijke-beperking-midden-in-de-samenleving~b01a9560/?fbclid=IwAR3xNv3WJ1LcK668Kbo5YG9iXOaNhH1l3Pnct9QsRVt1BdShbZucJppQN_k

Speciaal wordt door “normalen” gezien als abnormaal: time for “acoming out special needs?”

Nog meer aandacht blijft gewenst voor e.e.a. zoals gisteravond Gerard Cox vertelde dat hij vader is van een doof kind en daarom was uitgenodigd in panel “Smaakt naar Meer” om feedback te geven op deelnemers “Heel Holland Bakt” waarin de deelnemer Heel Holland bakt dove Cas ( en aantaande leraar) met tolk ook te gast waren.

Ik pleit dat meer VIP's vertellen over kinderen met special needs; net zoals eerder Romana en na tragisch overlijden halfzus Maxima ook deed omtrent haar special sister.

I love the special humans….

HPN abnormaal.png
ortho0.png
ortho1.jpg
ortho22.jpg
ortho3.jpg
John KistermannComment