RESPECT PLEASE

Oscar-organisatie trekt nominatie omstreden kindermoordfilm niet in

GISTEREN, 01:16 NOS

WERKELIJK DIEP TRIEST HOE WEINIG RESPECT DE OSCAR ACADEMY HEEFT VOOR MENSELIJK LEED ( OOK DE IERSE REGISSEUR ONDANKS ZIJN EXCUSES NA KASSUCCES EN NOMINATIE).

NA #METOO #RASCIM NU TIJD VOOR #SHOWMORERESPECTFORHUMANS

IK PLEILT VOOR MINDER AANDACHT “MISDAADHELDEN” EN MOORDEN IN FILMS, TV, SOCIAL MEDIA, NETFLIX EN ANDERE MEDIA EN MEER r e s p e c t

Ik wil gewoon meer modelgedrag zien en respect for HUMANS

De organisator van de Oscars trekt niet de nominatie in van de film Detainment over de moord op de Britse peuter James Bulger in 1993. De moeder van het slachtoffer wil dat de nominatie wordt ingetrokken en een petitie om de film te schrappen is meer dan 130.000 keer ondertekend.

De Academy heeft nu voor het eerst gereageerd op de oproep. In een verklaring schrijft de Oscar-organisatie "diep geraakt en bedroefd" te zijn door de tragedie die James' familie is overkomen, maar dat de nominatie dus niet wordt ingetrokken. "De Academy beïnvloedt het stemproces op geen enkele manier", staat in de verklaring.

Detainment - Trailer

De Ierse regisseur van Detainment, Vincent Lambe, zegt in een verklaring extreem veel spijt te hebben van het verdriet dat de film heeft veroorzaakt.

FILMTOTAAL

door Jeffrey Kouters

Er is veel ophef ontstaan over de Oscarnominatie van de korte film Detainment. Deze film toont de politieverhoren van de twee kinderen die de Britse peuter James Bulger hebben vermoord. Denise Fergus, zijn moeder, walgt van de nominatie en blijkt de makers geen toestemming te hebben geven voor hun film. Een petitie om de nominatie in te trekken wordt massaal gesteund.

Het voor beste korte film genomineerde Detainment vertelt het waargebeurde verhaal over de moord op de Britse peuter James Bulger, het jongetje dat in 1993 werd ontvoerd, mishandeld en vermoord door Jon Venables en Robert Thompson. De daders waren slechts tien jaar oud. De Ierse kortfilm is gebaseerd op de transcripten van hun politieverhoren. De zaak maakte een behoorlijke impact op het Verenigd Koninkrijk en ligt nog steeds gevoelig.

Nabestaanden woedend
Denise Fergus, de moeder van de vermoorde peuter, laat via Twitter weten dat zij 'walgt' van de Oscarnominatie en hoopt dat deze wordt ingetrokken. De makers blijken geen toestemming te hebben gevraagd aan de nabestaanden. Eerder bood regisseur Vince Lambe daar zijn excuses al voor aan. Er is ook een petitie gestart die de Academy oproept om de nominatie in te trekken. Meer dan 105.000 mensen hebben deze inmiddels ondertekend.

De Oscars worden op 24 februari uitgereikt.

(ben ik benieuwd wie naast mij zijn stem laat horen)

hpn kill.jpg
hpn respect.jpg
hpn respect2.png
John KistermannComment