Doe vriendelijk

Doe Vriendelijk Dag

In kader van 1 jaar website Human Power Now de meest relevante of gelezen posts

Gisterochtend heb ik sinds een tijd geld gegeven aan iemand die er niet om vroeg; I just had to do it. In de Brusselsestraat te Maastricht liet ik mijn hond uit en zag ik een ietwat oudere man (je zou hem zwerver kunnen noemen) de prullenbak onderzoeken en uit de goot afval oprapen.

Hij haalde een stuk frikandel in een kartonnen doosje uit de goot en liep naar de prullenbak om het karton en ander afval daar te deponeren. Voordat hij het stuk frikandel wilde opeten, trok ik spontaan mijn beurs en gaf hem geld. Hij keek me vragend aan toen ik alstublieft zei en er verscheen een glimlach op zijn en mijn gezicht……………………………

Vandaag 17-02-2019 is het echt  Doe Vriendelijk Dag                                                                                        


Wees vandaag een keer extra aardig voor je medemens! Groet iemand die je anders nooit groet ! Maak een praatje met een onbekende. Sta op voor iemand in de tram of de bus! Help iemand met oversteken! Koop een bloemetje voor iemand die het nodig heeft. Neem taart mee voor je collega's! Van alles is mogelijk... Wat doet het met jezelf?

De 'Internationale Doe Vriendelijk Dag' is jaarlijks op 17 februari; het is een dag waarop men (extra) vriendelijk is tegen... de medemens.

Deze dag is oorspronkelijk bedacht door een Nieuw-Zeelander. Random Acts of Kindness Day' wordt gevierd om eens extra vriendelijk te zijn tegen willekeurig wie dan ook. Try it en geniet ervan

hpn kind.jpg
hpn depres.jpg
kind22.jpg
John KistermannComment