Deel de verhalen van Human teachers


DE MENS ACHTER DE LERAAR als oplossing voor beeldvorming leraren & onderwijs

Wat er gebeurt als we naar leerkrachtverhalen luisteren “HUMAN POWER NOW”

Leerkrachten van Oakland willen het gesprek over het onderwijs veranderen door leraren te humaniseren.

(in kader van 1 jaar website Human Power Now de meest relevante of gelezen posts)

DOOR AMY L. EVA | 25 MAART, 2019  GGSC

De laatste tijd is het beroep van leraar niet alleen in Nederland, maar ook elders in de wereld negatiever in het nieuws. In de USA hebben we een jaar durende golf van stakingen door leraren gezien, veroorzaakt door diepe bezuinigingen, onderbroken door een nationaal gepubliceerde opmerking van de zoon van de president over "loser teachers".

Wat kunnen leraren doen tegen dergelijke vijandigheid in? Hier is één oplossing: vertel onze verhalen.

Chitale, oprichter en uitvoerend directeur van Teachers of Oakland Waarom? Omdat, zoals elke leraar je kan vertellen, verhalen ons helpen om elkaar te begrijpen. Vanuit een psychologisch perspectief overlappen de delen van de hersenen die betrokken zijn bij het begrijpen van verhalen, met degenen die betrokken zijn bij de theorie van de geest (het vermogen om af te leiden en te begrijpen dat anderen anders kunnen denken dan wij).

Studies hebben zelfs aangetoond dat het luisteren naar iemands verhaal onze empathie kan vergroten, ons een groter gevoel van doelgerichtheid en verbondenheid kan geven en zelfs compassievolle actie kan inspireren. Teachers of Oakland, een organisatie die het bredere verhaal over ons onderwijssysteem uitdaagt, zoomt in op de levendige persoonlijke verhalen van leraren op een manier die hen menselijk maakt en inspireert tot maatschappelijke sondersteuning.

Teachers of Oakland plaatst verschillende verhalen van leerkrachten per week op sociale media en biedt leden van de gemeenschap de mogelijkheid hun waardering te delen voor aanbevolen docenten via een campagne "#RaiseYourHand".


Verhalen verbeteren empathie.

Met een aanval van negatief nieuws via onze feeds voor sociale media, is het gemakkelijk om uit te schakelen, boos te worden of standaard te reageren met cynisme. Maar emotioneel meeslepende verhalen lijken ons naar binnen te trekken.

Auteur Jonathan Gottschall beweert dat verhalen ons 'over de wereld leren terwijl ze ons met emoties infecteren'. Ze dienen als 'de belangrijkste samenhangende kracht' onder ons, met de kracht om onze attitudes en overtuigingen te veranderen.

In een recent onderzoek reageerden deelnemers die een nieuwsverhaal lazen dat was ingekaderd op de ervaringen van een persoon, meer empathisch op zowel het individu als de groep die zij vertegenwoordigden, in vergelijking met degenen die een niet-verhalend nieuwsverslag lezen (met andere woorden, eentje die eenvoudigweg gepresenteerde informatie). Na het lezen van het verhaal rapporteerden de deelnemers ook meer positieve intenties ten opzichte van het individu, evenals een verlangen om na het lezen meer informatie te zoeken.

 

 

Lezers reageren op Teachers of Oakland-verhalen met een vergelijkbaar gevoel van resonantie. "Je verhaal was diep in beweging voor mij", zegt een lezer. "Het was een frisse wind om te lezen over je filosofie over lesgeven en een goede herinnering om een stap terug te doen en de menselijkheid van alles te onthouden, bedankt voor alles wat je doet." Een andere lezer (een aspirant-leraar) merkte op: " Je hebt me aan mijn passie voorgesteld en ik kan niet wachten om in de positie te zijn die je vandaag bent, een verschil te maken en echt dolblij met het leven. "

 

Wat gebeurt er in onze hersenen als we dit soort reacties hebben? Oxytocine is een hormoon dat empathie verbetert (ons vermogen om de emoties van anderen te voelen) en ons vermogen om contact te maken met anderen - en een reeks onderzoeken heeft aangetoond dat "karakter-gestuurde verhalen oxytocinesynthese veroorzaken", zoals onderzoeker Paul Zak schrijft. Het is dus niet verrassend dat lezers en kijkers van verhalen empathie ervaren op dezelfde manier als mensen empathie voelen tijdens dagelijkse face-to-face interacties.

 

Verhalen geven ons een doel

 

Verhalen verbinden ons, maar ze kunnen ons ook een sterker gevoel van doelgerichtheid geven op het werk en in onze gemeenschap. Paul Zak legt uit dat verhalen een van de beste manieren zijn om een groter, meer 'transcendent doel' te communiceren. En mensen hebben de neiging om veel gemotiveerder te zijn door het 'transcendente doel' van hun werk (hoe het levens verbetert) dan het transactionele doel (hoe het werkt). geeft een goed of een dienst).

 

Elk Teachers of Oakland-interview bevat de "waarom" -vraag: "Waarom ben je een leraar geworden en welke waarden begeleiden je werk?" Nakachi Clark-Kasimu van de Community Charter School North Oakland antwoordde: "Mijn doel op deze aarde is het verlichten van de lijden van kinderen. "

 

Sam Petty werkzaam op de East Oakland Pride Elementary School zegt dat onderwijs deels een uiting is van zijn identiteit als een Oaklander. "Scholen worden verondersteld een van de plaatsen van consistentie in een gemeenschap te zijn", zegt hij. "Ik vind het geweldig om hier te werken ... Ik zal je kinderen graag lesgeven, en dat is precies wat ik me altijd heb voorgesteld. Het is niet alleen het opleiden van kinderen, het maakt deel uit van een gemeenschap. "

 

Terwijl leraren publiekelijk delen wat hun werk stimuleert en aanstuurt via Teachers of Oakland, dragen ze onvermijdelijk bij aan het opbouwen van een gemeenschapsgevoel en een gemeenschappelijke visie. "Ik denk dat onderwijs voor het algemeen belang is", zegt Emily Macy van Oakland High School. "Het is een goed dat zowat iedereen gebruikt. Het biedt een gemeenschappelijke basis en ruimte voor mensen om samen te zijn en om samen te leren. "

 

Chitale is geen leraar, maar toen hij Teachers of Oakland creëerde, koos hij ervoor om zich te concentreren op leraren als leiders van de gemeenschap:

 

Dit is absoluut een project om lacunes in de macht te overbruggen, kansen te verkleinen, systemische onderdrukking te bestrijden. Uitstekend onderwijs is een sleutel om die lacunes te overbruggen, en docenten vormen een fundamenteel onderdeel van ons onderwijssysteem. Dus ik probeer leraren beter te ondersteunen en ervoor te zorgen dat ze gezond blijven.

 

Het horen van elkaars verhalen is volgens Chitale krachtig voor leraren, vooral omdat drukke opvoeders niet vaak de tijd hebben om met elkaar in contact te komen. "Ze voelen zich gevalideerd en energiek, en ze weten dat ze hierin niet alleen staan", zegt Chitale, "dus antwoorden ze door te zeggen, 'Laat me er nog verder in leunen. Laat me doorgaan. '"

 


Verhalen inspireren actie.

 

Maar hoe zorgen verhalen ervoor dat we besluiten om elkaar te helpen, elkaar te helpen, vriendelijkheid of dankbaarheid te bieden? Laten we even teruggaan naar het storytelling-onderzoek. De oxytocine geproduceerd door emotioneel meeslepende, karakter-gedreven verhalen niet alleen verbetert empathie, maar stimuleert ook vriendelijkheid, vrijgevigheid en samenwerking; Paul Zak noemt het in feite het 'morele molecuul'.

 

In één onderzoek voorspelde de hoeveelheid oxytocine die door de hersenen vrijkomt hoeveel mensen bereid waren anderen te helpen (bijvoorbeeld geld doneren aan een goed doel dat bij het verhaal hoort) . Na het lezen van een Teachers of Oakland-bericht kunnen mensen op een of andere manier 'bedankt' zeggen tegen die docent. Ze kunnen bijvoorbeeld een cadeaubon kopen of geld bijdragen voor boeken of benodigdheden in de klas. Ze kunnen ook tijd vrijmaken, of gewoon een bedankkaart schrijven aan een leraar. De meeste lezers kiezen ervoor hun dankbaarheid te uiten via een notitie en Chitale legt uit dat dit het gemakkelijkste is voor mensen die nu geen middelen hebben. "Ze hebben misschien geen geld of tijd, maar ze hebben liefde en ze zullen het laten zien."

 

In een recente studie ontdekten onderzoekers dat mensen die een dankbrief schreef een groter welbevinden rapporteerden na schrijven, wat uiteindelijk leidde tot meer vriendelijkheid bij dezelfde deelnemers, zelfs zes weken later. Individuen en bedrijven in Oakland lijken op dezelfde manier te reageren op Teachers of Oakland.

 

Chitale handschriften elke bedankbrief die zijn lezers online samenstellen en bezorgt ze aan leraren. Hij heeft er zoveel geschreven dat zijn hand vandaag de dag krampachtig is. En vriendelijkheid verspreidt zich over de gemeenschap. Eén bedrijf bood aanvankelijk een yogales aan voor leraren, gratis. Nu bieden ze meer lessen aan meer leraren. Een massagetherapeut reageerde door een gratis massage aan te bieden aan een leraar, en één lezer besloot om een leraar uit te nodigen om koffie en gesprekken te delen op een zaterdagochtend.

 

Uiteindelijk hoopt Chitale dat leraren en gemeenschapsleden samen educatieve uitdagingen gaan aangaan om regelmatig samen te komen om problemen op te lossen en projecten van wederzijds belang aan te pakken. "Het gaat erom mensen in contact te brengen met docenten - en geen vastomlijnde versies van oplossingen te hebben."

 

Chitale is blij met de mogelijkheden. "Als je me hebt uitgenodigd voor je verhaal, heb je me uitgenodigd wie je bent", zegt hij. "Nu heb ik het gevoel dat ik met je verbonden ben. En laten we nu samen bouwen. "

 

 

DOOR AMY L. EVA | 25 MAART, 2019

GGSC

 

DEEL ook je verhaal via diverse kanalen of neem contact op met Human Power Now

info@humanpowernow.com

hpn story.jpg
teachers story.png
Om Chitale, founder and executive director of Teachers of Oakland

Om Chitale, founder and executive director of Teachers of Oakland

John KistermannComment