10 weken voor mijn 40ste Pinkpop "50 year anniversary 2019"

Op de helft van 50 jaar Pinkpop anniversary 2019 ga ik naar het zilveren jubileum van Pinkpop 1994.

25 jaar terug begon Pinkpop pas met een meerdaags festival “ met ‘n eerste aanzet Rocking Kolonia” en de eerste dag werd genoemd naar de voetbalclub Kolonia (gelegen aan de dichtsbijzijnde Pinkpopcamping RKVV Kolonia die in 2002 met RKONS opging in VV Schaesberg)

En Rocking Kolonia was bizar genoeg nog vrij toegankelijk (en niet alleen voor de campinggasten) en zo kon je via wandelroute rondom Pinkpopterrein via de camping “illegaal” bij het “Noordpodium komen en Gorefest, Chris Isaak, Richard Thompson & Band, Prong, The Posies, Senser, & Nemo aanschouwen.

Ik kwam zelfs op het terrein met mijn Ierse viervoeter en wat beveiliging??? Ik kwam Kees Houkes tegen die jarenlang als vrijwilliger werkt tijdens Pinkpop en hij vond het ook vrij bizar.

Qua muziek waren op de Pinkpopmaandag The Orb, Rage Against The Machine, Björk, Smashing Pumpkins, Crowded House, Urban Dance Squad, The Breeders, Soul Asylum, Therapy?, The Afghan Whigs, The Levelers, Morphine, Daryll Ann voor mij allemaal toppers.

Speciaal uitgelicht natuurlijk RATM. In 1994 werd er tijdens een concert van de band Rage Against the Machine een aardbeving van 1 op de schaal van Richter gemeten. Heerlijk vooraan in moshpit en meebrullen.

Veel regen tijdens Crowded House en dan weer niet bij de toepasselijke song Weather with you en veel publieksparticipatie.

En dan het deels controversiële, psychedelische optreden van The Ortb (langzaam meer dance op PP met of zonder drugs) 

Oh ja Annemieke jij had je Pinkpopticket vergeten en bent vanuit Landgraaf weer terug naar Maastricht gereden en daarna samen onder ‘t plastic.


pink 1994.jpg
John KistermannComment