Stel je oordeel uit

Doe dit eens de volgende x als het passend is…

Wees de laatste die iets zegt… luister naar iedereen … geef iedereen het gevoel gehoord te worden & ook een bijdrage te kunnen leveren aan een discussie/gesprek/vergadering/bijeenkomst e.d. en wees de laatste die iets zegt of toevoegt. Bekijk na afloop wat het effect is voor iedereen

Heb je meer ECHT geluisterd en je oordeel uitgesteld en ben je misschien nog tot andere inzichten gekomen?

Bekijk de onderstaande korte video van Simon Sinek en lees hieronder verder over ons gedrag op social media (n.a.v. brand Notre Dame deze week) en wat je kunt aanleren om je oordeel uit te stellen.

Leer minder snel te oordelen

Het is te leren via eenvoudige oefeningen en moeilijk te implementeren daar jij je gewoontes moet afleren.

Wil je ervaren & leren om echt te luisteren naar anderen en nader inzicht verkrijgen op welke manier je oordeelt over anderen en op welke wijze je minder snel kunt oordelen en echt leert te luisteren naar anderen in de praktijksituatie?

Volg dan nadere trainingsbijeenkomsten in het leren uitstellen van je oordeel.

Bijna iedereen vormt een oordeel over iemand zijn voorkomen, gedachtes, uitspraken. Je hebt het niet altijd door welke vooroordelen je hebt en we helpen je met oefeningen en technieken om dit patroon te doorbreken. Vaak denken we dat we beter kunnen stoppen met oordelen voor anderen. Voornamelijk omdat onze oordelen vaak gericht zijn op andere mensen. Maar het is precies andersom.

Minder snel oordelen is een cadeau voor jezelf; je gunt jezelf meer open te luisteren naar een ander zonder er vooraf of continu iets van te vinden. Het leert je weerstanden te doorbreken en effectiever met anderen om te gaan.

Ervaar zelf wat deze oefeningen en technieken als ‘n try out jou kunnen beïnvloeden.

En kies optioneel als vervolg hoe je er in je dagelijks leven & werk een gewoonte van kunt maken.

Informeer naar open inschrijving en teamscholing via info@humanpowernow.com

hpn oordeel mond.jpg

Hier mijn reactie op het bericht van “Ons gesprek van de dag”van L1 en ik heb een dag gewacht n.a.v. mijn post en nu gevraagd naar een reactie zonder te oordelen op de iets meer "negatieve” reacties. Als er een reactie volgt op mijn vraag dan post ik deze hier.

notre1.png
notre2.png
HPN Touch builds trust.png
oordeel1.jpg
law-books-and-judge-gavel_373x.progressive.jpg
John Kistermann