Inspiratie & energie en happy feedback

Mooi om terug te lezen in onderstaand artikel dat vandaag verscheen in HU ontwikkelt en ook de feedback die ik van velen tijdens mijn workshop “Be more Happy @ work” op weg van Bar Beton naar Botanische Tuinen Utrecht kreeg en ook na afloop divers reacties per email of nieuwe contacten LinkedIN. Top om te horen wat collega’s hebben gehad aan mijn input en die van andere aanwezigen op 2 april 2019.

Dat geeft mij weer veel energie en maakt mij weer happy tussen de “daily hassels”


Zie hier nog nieuwe foto’s en artikel Hu ontwikkelt en de link naar blog 2 april 2019


HU INSPIRATIEDAG ‘DE PROBEERTUIN’: VOEDINGSBODEM VOOR NIEUWE ENERGIE


 Door Remco Mourits


Op de HU inspiratiedag afgelopen dinsdag 2 april werden er zaadjes geplant. Zaadjes in de vorm van nieuwe ervaringen en verbindingen met collega’s. Die vervolgens dan weer kunnen uitgroeien tot nieuwe ideeën en zelfs tot impactvolle resultaten. Het thema van de dag was deze vierde editie dan ook ‘De Probeertuin’.

Verbinding maken met anderen. Volgens Frank Philips van Yes! We Connect is dat iets wat we van nature graag doen. Toch is het soms spannend om op iemand af te stappen, stipt hij tijdens de gezamenlijke opening aan. Daarom worden de aanwezige collega’s daar een beetje bij geholpen.

Waarom verbinding maken?
Bij het aanmelden voor de inspiratiedag hebben de aanwezigen allemaal een vragenlijst ingevuld. Er zijn veertien teams samengesteld die op basis van die vragen ten minste één ding gemeen hebben. De teams leren elkaar in een korte voorstelronde beter kennen, en strijden vervolgens tegen elkaar in een spannende quiz. De geluiden uit de zaal verklappen dat het met die nieuwe verbindingen wel goed zit. Verbinding maken doen we niet zomaar. Door elkaar op menselijk vlak beter te kennen en begrijpen en een gezamenlijk doel na te streven, kun je uiteindelijk samen de meeste impact maken.

Verrijkende workshops
Na het beter leren kennen van collega’s volgen er twee workshoprondes van elk twee uur. Werkgeluk bleek een populair thema. De belangstelling voor zowel de workshop Playfulness als de workshop Be more happy@work was groot. Een deelnemer aan de workshop Innovaties in het onderwijs ‘voelt zich verrijkt met kennis’. De belangrijkste les voor hem is om ‘studenten ook fouten te laten maken’. Een ander zegt dat de workshop Growth mindset in het hbo het inzicht heeft gegeven dat je ervoor moet openstaan om dingen te proberen. Bij de workshop Nudgingmaakte Reint Jan Renes duidelijk dat gedragsbeïnvloeding in de dagelijkse praktijk van het onderwijs het proberen waard is. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor dat studenten voorbereid naar de les komen?

Wat heb je nodig om vooruit te komen?
Na een vruchtbare dag wordt er weer gezamenlijk afgesloten onder begeleiding van Frank van Yes! We Connect. Nu de menselijke aspect van verbinding maken aan de orde is geweest, is het tijd om met de inhoud aan de slag te gaan. Als HU-medewerkers werken wij met hoogwaardig onderwijs en onderzoek aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en de ontwikkeling van talent. Dat is in het kort ons gezamenlijke doel. Hoe kunnen wij elkaar daarbij helpen? Elke aanwezige medewerker schrijft zijn hulpvraag in een boekje. Wat houdt je op dit moment bezig of waarmee wil je aan de slag? Wat heb je nodig om vooruit te komen? Alle collega’s uit zijn groep schrijven vervolgens een antwoord in het boekje. Een contact, ervaring of tip. Tijdens de borrel worden de verbindingen nog eens aangehaald en de ervaringen uitgebreid besproken. Op naar weer een nieuwe dag vol inspiratie en energie op de HU.

Ook aan de slag?
Wil je ook aan de slag met nieuwe ideeën en ervaringen om te groeien? Op persoonlijk vlak of in je werk? Op het Ontwikkelportaal staan veel trainingen en cursussen. Er is ook een groot gratis aanbod. Dus ga naar Ontwikkelportaal.hu.nl en bekijk het aanbod!


IMG_3536.JPG
IMG_3574.JPG
john april 2019.jpg


HPN+inspirateidag+HU.jpg
John Kistermann