7 weken voor mijn 40ste Pinkpop "50 year anniversary 2019"

Alweer mijn 6de terugblik op mijn Pinkpop-visits.

2018 is achteraf de editie met het tragische ongeluk na afloop van het festival met alleen maar verliezers (van slachtoffers, familieleden, veroorzaker, organisatie, gemeente en (ver)oordelenden)

Ondanks het verdriet kijk ik nu terug op een heerlijk weekend. Wat heb ik gelachen met jokes die ik maakte met José Perrée en vreemden op het festival omtrent Bruno…. ja der Bruno der kommt Oh ja der Bruno? Bruno Majcherek - Oh Donna Clara  en met veel Pinkpopgangers fun gemaakt met high fives en gedanst.

Oh ja en nog meer Duits verweer tijdens Pinkpop 2018. Ik werd geweerd door Duitse fans van Pearl Jam om verder in golden circle te komen en heb "Ein bisschen Frieden" gezongen om een oorlog te voorkomen en ben netjes een discussie aangegaan.

Ik heb Gary Lightbody aangemoedigd die na jaren depressie weer op podium stond, maar nog samen met Snow Patrol niet in zijn kracht stond.

Genoten van pure blijdschap DI-RECT en daar weer welgestelde ouders met Gucci-tassen les gegeven hoe je kinderen op te voeden op een festival waar je niet eens klapt voor andere acts dan Bruno Mars en mij niet wil laten zitten op grond. Vrijheid voor allen !

OOK in stilte en in partysfeer Silent Disco Rode Kruis bezocht. Schreeuwen met de Foo Fighters you're the pretender......
Ik heb mijn traditie niet doorbroken en nu samen met Sonja en Vera warme Chocomel met slagroom en kaneel/poeder en hagelslag te eten of het nu koud is of niet.

Ik heb het uigeschreeuwd tijdens Editors; you making me sing, but you don't mean a thing in kader bureaucratie. Heerlijk dat de kids van Editors-bandleden later voor podium met ouders genoten van Bruno.

Muzikaal genoten van A Perfect Circle en met Belgen gefeest niet om voetbal maar samen gedanst tijdens Oscar & The Wolf

Pinkpop genoemd als factor voor meer ervaren geluk in boek Ap Dijksterhuis "Op naar meer geluk"

Ook een begrip als verbondenheid is belangrijk. Dijksterhuis: “Jongeren die een dag naar Pinkpop gaan komen heel gelukkig thuis. Mensen worden gelukkig van het gevoel dat ze deel uitmaken van iets groters.

Voor de 50ste editie wens ik eenieder nog meer echte verbondenheid toe en ga anders alleen na een concert van je favoriete band.


pp18.jpg
pp182.jpg
mars-bar-bruno-mars.jpg
pp183.jpg
John KistermannComment