Honden maken mensen op werk productiever

Bevestigd: viervoeters maken werknemers productiever

In kader van 1 jaar website Human Power Now hier de meest relevante en gelezen posts van afgelopen jaar

Deze uit april 2019

Steeds meer onderzoek toont aan dat honden een positief effect vertonen op werkplezier

Ze verminderen niet alleen stress, ze maken jou en je collega's ook nog eens een stuk productiever en verbeteren jullie connectie met elkaar.

Marie-Jose Enders, expert in menselijke en dierlijke relaties op de Open University, vertelt over de vele voordelen van een dier op de werkvloer. “Een hond op kantoor doet wonderen voor de werksfeer”, vertelt ze. Volgens Enders daalt je cortisolniveau (een stresshormoon) direct wanneer je een hond aait en produceer je ook meer van het hormoon oxytocine, waardoor je je ontspannen en gelukkig voelt.

En dat was nog niet alles. Een hond op kantoor helpt je om taken sneller uit te voeren. “Ze maken mensen gemotiveerder. Werknemers houden namelijk meer van hun werk omdat ze minder stress ervaren”, verklaart Enders. “En je kunt tussen je werk door even afstand van je taken nemen door de hond uit te laten.”

Aan boord

En de wetenschap ondersteunt Enders beweringen. In 2012 bevestigde een onderzoek van de Virginia Commonwealth University de link tussen huisdieren en welzijn op de werkplek. Met dit bewijs is het geen wonder dat grote bedrijven als Amazon , Google en Lululemon al overtuigd zijn. Tijd om jouw baas over te halen.

Bron: Business Inside 19-04-2019

Touch builds trust zie https://www.humanpowernow.com/aankomende-events/2020/1/11/touch-builds-trust-maastricht

Zie ook dit artikel van 1 jaar terug in de Volkskrant

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/waarom-een-hond-op-kantoor-zorgt-voor-socialere-collega-s-minder-stress-en-meer-geluk~b82a50fa/

gentle aug maas.jpg
Gentle Cannes.jpg
John KistermannComment