Maria Power Now: Maria Magdalena was de echte HUMAN HERO na de dood van JC

Maria (van Magdela) bekender als Maria Magdalena was de eerste echte leider van ‘t christendom en wellicht worden daarom vrouwen al meer dan 2000 jaar in de katholieke kerk geweigerd was priester (shame on you)

Ik zag de film Maria Magdelena pas dit weekend tijdens Pasen en was al fier over deze Maria sinds mijn eerste kennismaking met Jesus Christ Superstar en ben trots op deze vrouw die na de dood van Jezus (volgens info overlevering) meer het verhaal van Jezus durfde te verkondigen & de boodschap scheen te begrijpen van dood en herrijzenis dan de andere apostelen die in angst bleven steken.

In 591 werd zo nog geketterd als hoer door paus Gregorius de Grote als Maria van Bethanië en de zondares die Jezus zalfde. Ze wordt sindsdien steeds vaker afgeschilderd als zondares en hoer die uitsluitend gered werd omdat ze in Jezus geloofde.

In 2016 werd Maria erkend door Paus Franciscus en krijgt ze haar oorspronkelijke rol als 'Apostel der Apostelen' terug. Een eerherstel van de vrouw die eeuwenlang als prostituee werd weggezet en “de naam hoer” bedacht door jaloerse mannen?

Hier nog meer info over Maria en de film was oké tot redelijk goed

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/maria-magdalena-doet-niet-meer-onder-voor-andere-apostelen~b3ecbd3b/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

maria11.jpg
John KistermannComment