Vakantie

Vier je vakantie als leraar & welk beroep dan ook

& geniet net als ik vandaag van deze must-see film als educatiemedewerker Les Grands Esprits uit 2017. Prachtig hoe een leraar “gedwongen wordt op een andere manier les te geven” om leerlingen aan het leren te krijgen als wij de switch maakt van VWO naar VMBO-niveau. En zie daarna de leerlingen groeien en ook de leraar.

Fijne vakantie voor eenieder en inspiratie voor de opstart

Filmtip Les Grands Esprits (2017)

Alternatieve titel: The Teacher

met Denis Podalydès, Léa Drucker en Zineb Triki

François Foucault is een gewaardeerde leraar van rond de veertig. Hij geeft les aan het Henri IV lyceum, een van de meest prestigieuze middelbare scholen van Frankrijk. Hij heeft zich genesteld in de intellectuele aristocratie van Parijs. Maar op een dag wordt hij door omstandigheden tot een mutatie gedwongen. Hij moet zijn comfortabele leventje opgeven voor een baan in de ruige buitenwijken van de stad. Voor het eerst begint hij zijn eigen zekerheden en waarden in vraag te stellen. Hij vreest het ergste… en terecht.

Zie hieronder de trailer

hpn vakantie.jpeg
les.jpg