Ieder Human is abnormaal

In kader van minor toegepaste psychologie bezoeken vele studenten de afgelopen weken en de komende tijd het museum het Dolhuys te Haarlem.

Voor velen zal het een bijzonder bezoek zijn (op basis van ervaringen van vele voorgaande studenten die het museum bezochten)

Ik hoop dat zij niet alleen anders gaan kijken naar mensen die "niet normaal zijn”

Ik hoop dat ze veel leren over hun eigen gedrag en dat van anderen en in de praktijk anders zullen handelen naar hun eigen en andermans gedrag.

Het Dolhuys te Haarlem is een museum in een voormalig dolhuis, waar sinds de 16e eeuw krankzinnigen werden verpleegd. Het museum heeft als belangrijkste onderwerp de psyche en geest van de mens in al haar facetten.

In dit unieke, historische gebouw ontmoet je bijzondere geesten: mensen die anders functioneren dan doorsnee. Laat je inspireren door hun boeiende levensverhaal. Of waan je terug in de tijd en bezoek de oorspronkelijke dolcellen uit de zestiende eeuw, uniek in Europa. Naast onze vaste collectie vind je hier uitdagende tentoonstellingen waarin we stilstaan bij de waarde van afwijkend gedrag. Hoe normaal ben jij?

“Een museum dat stemt tot nadenken”

Oordeel zelf met een bezoek en reflectie of jij altijd normaal gedrag vertoond; wie is niet eens “gek”

Website https://www.hetdolhuys.nl

Zie onderaan deze pagina de audio-video van Spinvis song "Nagemaakte gek”

Ik ben niet gek
Ik ben volstrekt niet gek
Ik ben helemaal niet gek
Ik ben een nagemaakte gek”

Quote lyrics Spinvis: Nagmaakte gek
Album Goochelaars & Geesten
WP_20171020_12_40_43_Pro.jpg
WP_20171020_12_31_42_Pro.jpg
WP_20171020_12_31_30_Pro.jpg
John KistermannComment