2 weken voor mijn 40ste Pinkpop "50 year anniversary 2019"

Afscheid nemen in 1986 van het Burgemeester Damenpark en Geleen gebeurde in 1986 met een top line-up

Ik was er met mijn toenmalige vriendin Heleen Thomas en Louk en Marion Kockelkoren-Piepers. Bijzonder dat ook Marion meeging naar Pinkpop.  Heleen en ik gehuld in een “verrukkelijke 15 t-shirt  ( de alternatieve top 15 zoals nu ook KINK radio zijn “outlaw”41” heeft, maar in die tijd van de VARA en ik was wederom weer in de prijzen gevallen.

Het was genieten met Claw Boys Claw,  Blue MurderFine Young Cannibals, Cult en vooral Waterboys &  The Cure.

Gelukkig kon ik nu wel helemaal genieten van The Waterboys daar ik op 3 december 1985  “The whole of the moon” alleen maar kon horen nadat ik samen met mijn neef René Homminga  te laat aankwamen in Rotterdam door een file op weg naar Ahoy voor de hoofdact  The Simple Minds.

The Cure was tof met een prachtige lichtshow alhoewel hun optreden op Rock Werchter me een aantal jaren later  voor de 100% meenam in eens soort van trance.

Ik ben wel benieuwd wat ik na het 1ste Pinkpop-Cure optreden nog 33 jaar later  nog terug zie van spirit daar ik 2012 niet echt gecharmeerd was van hun show.

Bizar hoe blij we in de jaren 80 al waren met een festival met 2 podia naast elkaar ( en afwisselend een optreden)  zonder verder entertainment en hoe verwend het publiek nu is met tig stages op diverse festivals en in bijna ieder gat wel een of ander muziekfestival. Klaag a.u.b ook niet over de prijzen daar artiesten nu bijna niets meer verdienen door alle streamingsdiensten e.d. Ik ben daar allergisch voor. Koop net als ik minimaal 1 x per maand een CD of LP; lekker oldschool en straks ook nog geld waard

Bedankt voor de mooie herinneringen in Geleen en gelukkig kon het festival na 1 jaar Baarlo gered worden en naar Landgraaf verhuizen.


pinkpop 1986.jpg
pink86.jpg
pink862.jpg