1 week voor mijn 40ste Pinkpop "50 year anniversary 2019"

Mijn 12de en laatste terugblik en wellicht meest bijzondere komt uit het Pinkpopjaar 2003

Ode to “the not living” among us, but always in our heart

1 juni 2016 verliet “your strong spirit” deze aarde en bleven mooie herinneringen bij velen

Voor je “geplande afscheid” op 1-6-2016  poste ik weken vooraf diverse posts van ons samen en is deze wellicht het meest dierbaar die ik na je overlijden poste

0 1-0 6- 2 0 1 6

Lieve Sanne,

Hier stonden we samen “Sanne Wins” en “John Kistermann” op Pinkpoppodium in 2003 met Solomon Burke.

Nu  in 2016  “One of us is chained and will be free”

I never forget…

XXX JOHN 

Tijdens Pinkpop 2003 kreeg ik on stage de microfoon van Solomon Burke tijdens medley van zijn songs die hij schreef voor Tina Turner en zong ik mee met zijn  nummer “None of us are free”

Heel bijzonder omdat hij eerst alleen meiden op podium liet komen en ik samen met mijn liefste Sanne rechts met zonnebril op podium wilde zingen en dansen.

Een van mijn allermooiste en dierbaarste Pinkpopherinneringen de afgelopen 40x

Met Sanne wilden we dichtbij  het podium voor optreden van Solomon Burke staan en dat lukte ons prima. Solomon kwam lopend op het podium en ging al snel zitten op zijn troon en zong naar hartenlust oudere songs, maar ook nummers van zijn comeback CD uit 2002 zoals Don't give up on me,. En na het uitdelen van de rozen als vroouwenliefhebber en zijn peacefull preken als predikant liet hij zijn medewerkers publiek naar het podium halen om te dansen tijdens medley. Ja en alleen dames werden uitgekozen en zo ook Sanne en ik werd geweigerd. En ze streken de minuten voorbij en ik wilde ook on stage en uiteindelijk ben ik over de afrastering geklommen toen security en medewerkers Solomon Burke mij niet zagen en het podium opgerend. En met een highfive werd ik door Sanne verwelkomd.

Ik heb er ook een videofragment van “Give me the five Sanne”  zie vanaf 5.09 min.  dat ik eindelijk on stage kwam bij Sanne en ik mocht meezingen

Video Pinkpop 2003 medley met Proud Mary/ None of us are free + foto's, lyrics & more


De lyrics die ik Sanne 6 mei gaf tijdens ons lijfelijk afscheid (waarna we wel nog contact hadden)

Een ode aan iedereen die geestelijk en of lichamelijk niet in vrijheid leeft; en blijf mededogen tonen voor eenieder …………

Solomon Burke - None of Us Are Free


Well you better listen my sister's and brothers,
'cause if you do you can hear
There are voices still calling across the years.
And they're all crying across the ocean,
And they're cryin' across the land,
And they will till we all come to understand.

[Chorus]
None of us are free.
None of us are free.
None of us are free, one of us are chained.
None of us are free.

And there are people still in darkness,
And they just can't see the light.
If you don't say it's wrong then that says it right.
We got try to feel for each other, let our brother's know that
We care.
Got to get the message, send it out loud and clear.

[Chorus]

It's a simple truth we all need, just to hear and to see.
None of us are free, one of us is chained.
None of us are free.
Now I swear your salvation isn't too hard too find,
None of us can find it on our own.
We've got to join together in spirit, heart and mind.
So that every soul who's suffering will know they're not alone.

[Chorus]If you just look around you,
Your gonna see what I say.
Cause the world is getting smaller each passing day.
Now it's time to start making changes,
And it's time for us all to realize,
That the truth is shining real bright right before our eyes.

[Chorus]

Writers: BARRY MANN, CYNTHIA WEIL, BRENDA RUSSELL
Lyrics © Sony/ATV Music Publishing LLC, Universal Music Publishing Group


Foto's met dank aan Cyriel Gielen die vooraan stond met camera en enkel+e snapshots van de video

solomon bruke & human power john.jpg
solomon2.png
solomon1.png
solomon14.png
solomon12.png
solomon13.png
burke2.jpg
burke3.jpg

Niet alleen een ode voor Sanne, maar voor alle overledene acts die Pinkpop bezochten de afgelopen jaren waaronder ook Solomon Burke zelf en vele anderen waar ik al eerder naar refereerde. Ook in het bijzonder mijn lieve zus die  nooit Pinkpop mocht bezoeken, maar wel samen met mij al zat te mijmeren voordat ze in 1977 overleed en dan mijn liefste pap die me met de auto naar diverse concerten bracht of me midden in de nacht ergens kwam oppikken en ook wat betreft Pinkpop; je bracht me zelfs tot aan de hoofdingang tijdens noodweer en sinds 2005 kon ik niet meer mijn verhalen delen toen je overleed. Het was een vreemd Pinkpopjaar toen met andere stages ivm minder bezoekers en problemen programmering "vroeg Pinkpop” ik dacht heel emotioneel te zijn bij diverse acts, maar dat viel nog mee. Wel ben ik meer dan ooit bewust geworden op weg naar mijn auto dat je ook nog eens een toffe vriend voor me was naast mijn liefste pa xxx

April 2019 Facebook

OPROEP! Stond jij met een beroemde artiest op het podium tijdens Pinkpop? Dan zoeken we jou! We maken er een mooi verhaal over.

Tag iemand, reageer hieronder of mail naar marjolein.welling@delimburger.nl

en  “DAAN CT” tagde me en zo volgde een interview voor speciale Pinkpop 50 year anniversary-bijlage die zaterdag 8 juni in Dagblad de Limburger verschijnt


Wie: John Kistermann (57)

Uit: Maastricht

Op podium met: Solomon Burke

Editie: 2003


„De heerlijk vrolijke, dansbare soul & ook de diepgaandere songteksten van Solomon Burke was vijftien jaar geleden genoeg reden voor mij om naar weer 3 dagen naar Pinkpop te gaan. Samen met mijn goede vriendin Sanne stond ik dan ook vooraan.

Sinds zijn zwaarlijvigheid in combinatie met hartziekte deed Solomon al zijn concerten vooral zittend op een troon. Soms werd er daarom voor wat reuring gezorgd door publiek op het podium te halen. Womanizer Solomon stuurde een mannetje naar het veld om de mooiste vrouwen uit te kiezen, want mannen wilde hij er nooit bij.

Ook Sanne zat bij de gelukkige dames. Toen ik haar naast Solomon zag staan, dacht ik: ik wil ook! Ik klom over het dranghek en rende het podium op.

Stond ik daar te swingen, als enige man tussen dertig vrouwen in. Even keek Solomon verbaasd naar mij, maar toen hij zag dat ik feilloos de tekst van zijn relatief onbekende nummer None Of Us Are Free kende, duwde hij een microfoon in mijn handen en liet me drie regels meezingen. Hij gaf me een high five.

Helemaal euforisch gingen Sanne en ik terug het veld op. Het was onvergetelijk, zeker omdat Sanne helaas niet meer in ons midden is en dit één van onze mooiste, meest dierbare herinneringen samen is.”sanne.jpg
Pap feest john.jpg