Hugging is the best you can get; be more happy

Hugging is de mooiste vorm van communicatie

14 mei 2019 | HFH

Een pleidooi om dagelijks te knuffelen met eenieder die je dierbaar is…..

Hug more  & be more happy

Knuffelen is een krachtige manier om liefde, angst, bewondering, verdriet, vreugde en geluk uit te drukken, en het is een manier om diep in contact te komen met een ander Human en mededogen, zorgzaamheid en troost te tonen.                                                                                                                                                                                     Virginia Satir, een vaak geciteerde gezinstherapeut, zegt dat we 4 knuffels per dag nodig hebben om te overleven, 8 voor onderhoud en 12 knuffels per dag voor groei. 

Knuffels zijn essentieel voor onze gezondheid en welzijn, en zelfs wetenschappers hebben dit bevestigd, dus hier is waarom je zoveel mogelijk knuffels per dag zou moeten geven en ontvangen:

- Knuffels versterken het immuunsysteem, omdat de zachte druk op het borstbeen en de emotionele lading de Solar Plexus Chakra activeren, die op zijn beurt de thymusklier stimuleert, en zo de productie van witte bloedcellen van het lichaam reguleert en in evenwicht houdt

- Knuffelen helpt wanneer iemand rouwt, omdat het ware troost biedt, pijn verzacht en de ziel kalmeert, door kracht te geven om door te gaan en aan de emotionele marteling te ontsnappen

- Knuffelen verlaagt stress door de cortisolspiegel te verlagen. Een onderzoek uit 2013 heeft aangetoond dat deelnemers die een 15 minuten durend gesprek hadden met hun externe partner via een levensgroot, knuffelbaar humanoïde apparaat, drastisch minder stress hadden dan anderen die via mobiele telefoons communiceerden.

-Een knuffel kalmeert en verbetert de gemoedstoestand en zorgt voor warmte en nabijheid

- Knuffelen ontspant de spieren en vermindert de spanning in het lichaam, verlicht pijn en verzacht pijn door de bloedsomloop in de zachte weefsels te stimuleren

- Hugs verlagen het risico op ziekte, omdat ze stress verminderen en de negatieve effecten ervan voorkomen. Een onderzoek uit 2014 waarbij 404 volwassen deelnemers betrokken waren, vond dat knuffels en sociale interactie stress verminderen en ziekte voorkomen door het immuunsysteem te ondersteunen

- Knuffelen vermindert angst en angst, en een studie uit 2013, gepubliceerd door de Association for Psychological Science, toonde aan dat aanraking angst vermindert bij mensen met een laag zelfbeeld

- Knuffelen verbetert de gemoedstoestand, verhoogt de niveaus van oxytocine, het "liefdehormoon" of het "bindende hormoon" en leidt tot geluk en euforie

- Knuffels brengen het zenuwstelsel in evenwicht en de galvanische huidreactie van iemand die een knuffel ontvangt en geeft, toont een verandering in huidgeleiding. Het vocht en de elektriciteit in de huid duiden op een meer gebalanceerde toestand in het zenuwstelsel - parasympathiek.

Ga daarom nog meer genieten van knuffels, omdat dit de warmste en eenvoudigste manier is om geluk te ervaren, te genieten van gezondheid, contact te maken met mensen en je ware emoties tot uitdrukking te brengen.

Hugs & kisses JOHN     &   

Touch builds trust https://www.humanpowernow.com/aankomende-events/2020/1/11/touch-builds-trust-maastricht

hpn bad.jpg
hugging-is-the-most-beautiful-form-of-communication-650x340.jpg
hpn hugs kis.jpeg
hug.jpg
john aprilmei2019.jpg