Hervind je passie als leraar; hoe betekenisgeving vinden in het onderwijs of in een andere job?

Vijf manieren om je passie voor het lesgeven nieuw leven in te blazen.

Zelfs het leukste werk kan ons niet altijd bekoren.. Hoe vinden we opnieuw inspiratie en eendoel?

Wat geeft je een gevoel van betekenis in je werk, zelfs op de moeilijke dagen? Toen ik deze vraag onlangs stelde aan een groep leraren, concentreerde niemand zich op academici. In plaats daarvan concentreerden hun antwoorden zich op de betrokkenheid van hun leerlingen/studenten, het gevoel deel te hebben aan iets dat groter was dan zijzelf en de diepe voldoening die ze hadden bij het opbouwen van een relatie.

"Als mijn leerlingen/studenten me aan het lachen maken, en als ze dat 'oooooooooohhh'-geluid van kinderen doen als ze het eindelijk' snappen ', biechtte ze een leerkracht van groep 5 op. "Weten dat het werk dat je doet groter is dan jezelf, zorgt ervoor dat ik gemotiveerd blijf," zei een professor aan de universiteit. Een 20-jarige doirgewinterde kleuterjuf (persoonlijk haat ik de benaming meester-juf, maar zij niet )zei dit: "Het zijn nog steeds de relaties die ik elk jaar opbouw en die me de meeste betekenis geven. ... Zelfs nu sta ik aan het eind van de dag in de auto en denk: wat was er geweldig aan vandaag? Wat was moeilijk? Hoe kan ik morgen verbeteren? "

Als je je nu een beetje moe voelt en wat inspiratie nodig hebt, zijn hier vijf praktische manieren om te pauzeren, na te denken over je werk, opnieuw verbinding te maken met je rol en doel. Het is hopelijk vanzelfsprekend dat deze tips niet alleen voor docenten zijn - ze kunnen worden aangepast door bijna iedereen die zijn of haar passie voor werk opnieuw moet ontsteken.

De 5 tips in het kort (wil je uitgebreidere informatie of individueel advies of teamscholing? mail info@humanpowernow.com


1. Herinner je waarom je voor je beroep gekozen hebt en bekijk hoe dit nu is?

2. Wie was een favoriete leraar of een voorbeeld  voor je om dit beroep te kiezen; wie is het nu in je team of elders deel het samen met  collega's en/of anderen wat het is en wat je voelt.
 
3. Blijf in contact met gelijkgestemde collega's over elkaars passie in je werk

4. Geef prioriteit aan  je eigen welzijn en zoek sociale steun in je team of elders

5. Maak een “veerkrachtplan” hoe je passie te hervinden

Meer informatie of individueel advies of teamscholing? mail info@humanpowernow.com


Bekijk ook de optie om individueel of als team deel te nemen aan The Lab of Life training

of hervind meer werkplezier en betekenisgeving in je werk via deze scholing  https://www.humanpowernow.com/aankomende-events/2019/1/14/boggi5wl00cfihzn4k2luk3bvddqh0

hpn passion.jpg
hpn teach.jpg
teachermoney.jpg