Huiswerk voor jong & oud van Clarence Seedorf; zorg voor een goede werk-privé balans

Kijker vol lof over wijze raad Clarence Seedorf bij 'College Tour'

Zondagavond was Clarence Seedorf te gast bij College Tour en naast veel commotie over zijn uitspraken over voetbal, collega’s en puike opmerkingen omtrent racisme en Nederlander zijn, was ik en ook vele anderen onder de indruk over zijn opmerkingen rondom stressmanagement bij jongeren. En dat viel in goede aarde bij de kijkers thuis en wellicht ook een tip voor de mannen aan tafel bij VI als ze gezonder door het leven willen gaan en meer rolmodel voor anderen willen zijn.


Clarence Seedorf raakte de Human touch met zijn opmerkngen “Teleurstelling is deel van het leven. Ik denk dat je moet accepteren wat de reden van de teleurstelling is. Als je dit weet, kun je het gevoel oplossen. Doelen blijven stellen hielp mij altijd om teleurstellingen te overkomen. Want dan focus je je niet langer op hetgeen wat je teleurgesteld heeft.”

Zijn huiswerktips “Jongeren hebben dagelijkse stress door studeren, werk en het leven zelf. Ik wil jullie uitnodigen om je te gaan verdiepen in hoe je met stress om kunt gaan. Dit zou ik graag als vak op scholen zien, om burn-outs te voorkomen. Stressen is nodig in sommige situaties, maar daarna moet je kunnen herstellen. Er zijn methodes die je kunt gebruiken. Probeer je daarin te verdiepen, want dat maakt je leven een stuk gemakkelijker.”

En over bewezen methodes gesproken voor jongeren is deze effectief

The Lab of Life voor jongeren

En de mannen aan de VI-tafel kunnen net als anderen profiteren van

The Lab of life voor medewerkers


Druk of Geluk 3 juni 2019

Onder die noemer presenteerde CNV Jongeren de resultaten van hun onderzoek naar burn-out en werkstress onder werkzame jongeren in de zorg.

Namens The Lab of Life nam Doeschka Anschutz deel aan de interactieve talkshow waar de resultaten van het onderzoek middels enkele prikkelende stellingen werden bediscussieerd.

Download hier de resultaten en het handboek Druk of Geluk tegen werkstress: 

https://www.cnvjongeren.nl/…/cnv-jongeren-1-op-8-jonge-zor…/

TWITTER John Verbruggen@JVFotografie

En tot slot geeft Clarence Seedorf nog even huiswerk: 'Leer om te gaan met stress. Het zou een vak op school moeten zijn.' Wijze woorden, want dealen met stress is extreem belangrijk in onze jachtige en prestatiegerichte maatschappij!  #collegetour

21:24 - 2 jun. 2019Bekijk dit korte fragment met zijn wijze huiswerktips tijdens College Tour via de facebookpagina
https://www.facebook.com/watch/?v=379113156063560


of zie hier “ziggo-interview” van maart 2018 “Er is niemand die meer druk op mezelf legt dan ikzelf”…


lol jong.png
lol3.png
Thelaboflifehttp___i_huffpost_com_gen_5048022_images_n-WORK-LIFE-BALANCE-628x314.jpg
druk2.jpg
see.jpg
druk1.jpg
druk3.png