Gedragsverandering voor eenieder door uit te gaan van intrinsieke motivatie

1 jaar geleden heb ik de postacademische opleiding gedragsveranderaar bij de Behavior Change Group/Academy & Radboud Universiteit te Nijmegen afgerond en ik heb hier zoveel geleerd en pas het geleerde dagelijks toe tijdens teamscholing en individuele coaching.

Ik heb ook zoveel geleerd van alle inspirerende docenten en een hiervan was vandaag te beluisteren tijdens BNR’s Big Five van de Communicatie tijdens het interview met prof. Dr.  Rick van Baaren, hoogleraar Gedragsverandering & Maatschappij aan de Radboud Universiteit, en onderneming bij de Behavior Change Group.

Ik bleef het hele uur gekluisterd aan BNR radio en het verhaal van hoe een goed gebrachte boodschap ervoor kan zorgen dat je iets doet of juist iets laat en hoe je iemand anders kunt laten veranderen.  Rick’s inhoudelijk verhaal en enthousiasme deed me terugdenken aan de opleiding en zijn lezing tijdens de openingsconferentie 31-10 2018 De MENS achter het gedrag van Human Power Now.

Tevens ontdekte ik de impact die langdurige gedragsverandering heeft in het begeleiden van organisaties en individuele  “Humans” in mijn dagelijks werk en dat ik al goed op weg ben om medewerkers en organisaties meer te ondersteunen om nieuw gedrag te vertonen en een beroep te doen op hun intrinsieke motivatie met meer impact voor de individuele persoon, organisatie en samenleving.

Hieronder de foto’s presentatie casuïstiek & certificering gedragsverandrering juni

john gv 2018.jpg
johncerfti.jpg
johnfeed.jpg
johnaise.jpg
johngv.jpg