World mental health day

Vandaag is het World Mental Health Day, een dag die erop gericht is om mensen bewust te maken van problemen met geestelijke gezondheid, en op het mobiliseren van steun bij geestelijke gezondheidsissues. Deze week besteedde ik er al aandacht aan tijdens mijn lessen minor toegepaste psychologie “Iedereen is gek” ‘Niemand is normaal” “kleine lichamelijke of mentale klachten kunnen uitgroeien tot ernstige psychische & lichamelijke klachten. Bekijk deze video van Prince Harry samen met Ed Sheeran.

Lees hier meer over voorkomen ernstige psychische klachten  The Lab of Life Training

Leer meer over waar je invloed op kunt uitoefenen> lees hieronder wat nog meer effectief is

World Mental Health Day – Openheid over psychische problemen

9-10-2019 Tilburg University

Donderdag 10 oktober is World Mental Health Day, een dag die erop gericht is om mensen bewust te maken van problemen met geestelijke gezondheid, en op het mobiliseren van steun bij geestelijke gezondheidsissues.

Binnen de ‘Academische Werkplaats Arbeid en Gezondheid’ van Tranzo is onderzoek gedaan naar wat de voor- en nadelen zijn van openheid over psychische problemen in de werkomgeving, en naar de vraag welke factoren van invloed zijn op een goede uitkomst/ duurzame inzetbaarheid. Uit het onderzoek bleek dat er veel factoren zijn die maken of openheid gunstig gaat uitpakken (voor degene die psychische problemen heeft), waarvan de meeste niet te beïnvloeden zijn. Bijvoorbeeld, je kan als individu geen invloed hebben op hoe het gaat de economie, wat voor soort klachten je hebt, of hoe ernstig je symptomen zijn. Maar, de onderzoekers vonden ook dat er een belangrijk aspect is waar mensen zelf wèl invloed op hebben, en dat is het openheidsproces zelf. Bijvoorbeeld de inhoud, de timing en de stijl van communiceren bleken heel belangrijk voor de uitkomst van openheid.

Vervolgens hebben de onderzoekers, samen met de organisatie ‘Samen Sterk Zonder Stigma’, bijgaande infographic laten ontwerpen die juist die tips bevat waar mensen zelf invloed op kunnen hebben, om zo hun kansen op een goede uitkomst positief te beïnvloeden.

Zie hier de links naar eerdere nieuwsberichten

Ieder human is abnormaal

https://www.humanpowernow.com/nieuws/2018/10/13/ieder-human-is-abnormaal

Ik ben knettergek volgens HUMAN/brainwashtest. Hoe normaal ben jij?

https://www.humanpowernow.com/nieuws/2019/2/5/jxlo09z031u142m7h25uc40zjyqoju

Lees hier meer over voorkomen ernstige psychische klachten  The Lab of Life Training

hpn health.jpeg
health 22.jpeg
John Kistermann