March 17th St. Patricks Day

LONG LIVE IRISH MUSIC; PLAY IT ON St.Patricksday

Long life the Irish

Play some music on this St. Patricks Day

See how Flogging Molly supports Human Power Now at #PKP18 in this video “Drunkin’ Lullabies”

And see ya at Pinkpop with performances David Keenan or Dropkick Murphys (see both video’s) one of Pinkpop 2002 Maarten Bremen do you remember that moshpit?

St. Patrick's Day wordt overal waar Ieren leven uitbundig gevierd. In de Canadese provincie Newfoundland en Labrador is de maandag het dichtst bij 17 maart een officiële feestdag. Op de voorafgaande zondag worden in Toronto en Montreal parades gehouden.Een feestdag in Europese Unie, Ierland, Montserrat, Verenigd Koninkrijk (UK).

De populaire legende over hem verteld over hoe hij de slangen uit Ierland verdreef (vandaar dat er geen slangen zijn op het eiland), en hoe hij de shamrock, een op klaver gelijkend gewas met drie bladeren aan ’n steel, gebruikte als voorbeeld voor de goddelijke Drie-eenheid van het Katholieke geloof. Hij wordt ook voornamelijk afgebeeld met shamrock in zijn hand, en het plantje is ook een embleem voor Ierland (alhoewel de harp het officiële symbool is).

Saint Patrick is de patroon van kuipers, mijnwerkers, smeden en het vee en beschermt hij tegen ongedierte, veeziekte en het kwaad.

De nationale feestdag van Ierland is dan ook naar hem vernoemd, St. Patrick's Day , en wordt gevierd op 17 maart.

Sint Patrick wordt nog steeds vereerd, niet alleen in Ierland maar misschien nog wel meer in de Verenigde Staten van Amerika en Australië.

So let’s honour alle “Patricks” en feest ze welke dag dan ook

I LOVE THE IRISH

Oh ja en luister vanavond vanaf 18.00 uur naar KINK #JasperLeijdens en #MichielVeenstra https://kink.nl

PATRICK2.jpg
John KistermannComment