Stress, depressie, angsstoornis, drank & drugs en zoeken naar Balance in Life

Finding human balance in life

Samen met studenten binnen de minor psychologie ontdekten we hoe bizar veel artiesten/bands te maken hebben met psychopathologie en taboes doorbreken om hierover te zingen en zich te outen en hulp te vragen; zie de video “Jumpsuit” onderaan deze pagina.

Zie ook zelfmoord van zangers The Prodigy, Linkin Park en Avicci naast de velen “27” zoals Amy Whinehouse die dood gingen aan drank/drugs en/of combi met stoornis.

En ook de zanger van The 1975 zong over zijn verslaving op voorlaatste single  It's Not Living (If It's Not With You)

En de depressie van Gary Lightbody Snow Patrol, onalngs ook Justin Bieber en zeer openlijk de verhalen van Twenty One Pilots hieromtrent.

Een dik half jaar beluister ik de nieuwe CD Trench van Twenty One Pilots. En iedere luisterbeurt ontdek ik weer nieuwe hints, achterliggende gedachten, psychologische inzichten naast afwisselende muziekstijlen en zang; opzwepend, bedroefd, dramatisch en vol genot.

De thematiek van deze CD raakt de HUMAN in zijn kern met enkele nummers die gaan over bescherming zoeken bij de ander, chemische processen die het lichaam dusdanig beïnvloeden, elkaar erkennen, hulp bieden, vechten voor een ander vol daadkracht & humanity: daar teken ik voor.

Bekijk o.a. de video onderaan deze pagina “ In my blood” die naast Jumpsuit, Chlorine & The Hype veel indruk maken

Lees ook over de seasonal depression waaraan bandlid Tyler lijdt https://www.nolala.com/twenty-one-pilots-zetten-een-indrukwekkende-speurtocht-uit-en-de-clou-is-wel-heel-bijzonder-betekenis/

Humans hebben altijd hulp en ondersteuning nodig van elkaar als ze steeds meer tot de afgrond dreigen te raken ( TRENCH = afgrond) ; zie ook de symbolische gele afbeelding in stijl van Human Power Now)

We kunnen meer voorkomen dat mensen niet te verder richting die afgrond verdwijnen door tijdige preventieve acties te ondernemen; ik moet vaker denken aan The Lab of Life

Preventief kan veel; zo kan ook The Lab of Life vitaliteitstraining voor jongeren, studenten & volwassenen preventief helpen aan een betere work-studie-life-balance-> Lees er meer over https://www.humanpowernow.com/balans

Meer informatie over de bijzondere CD Trench

https://www.coupdemainmagazine.com/twenty-one-pilots/1490221 p.jpg
21 p2.jpg
John KistermannComment