Over ouders en Pieter Derks en leraren die geen leraar mogen zijn

Afgelopen weekend postte ik via social media het bericht van cabaretier Pieter Derks “De ware plaag van het onderwijs zijn wij, de ouders” met vooral via Facebook veel bijval vanuit onderwijsmedewerkers en vandaag komt de Telegraaf met Ouders van 2019 zijn onwaarschijnlijke zeiksnorren”

Wat goed dat Pieter voor de leraren opkomen; dat zouden meer mensen moeten doen: wat een “unieke man” geintje voor diegene die zijn toespraak hebben beluisterd of verslag hiervan hebben gelezen.

Leraren zullen niet snel hun verhaal doen over de lastige ouders; wellicht zou het wel goed zijn

Ik kreeg de behoefte om dit wel te doen naar -> de leraar die geen leraar zou moeten zijn en neem dit kwalijk aan schoolbestuur, collega’s, ouders en maatschappij. (doe er nu iets aan dat een leraar, hulpverlener of wie dan ook met kids onmiddellijk geholpen kan worden om het anders te doen of stopt)

Voor het eerst sinds 6/7 jaar terug ben ik flink ziek en lig met longontsteking ziek op bed. In verband met controleren van koorts gebruik ik weer eens een moderne thermometer en moest ik terugdenken aan mijn basisschooltijd dat ik vaker flink ziek was, maar ook die ene keer dat ik dit niet was.

Ik had die middag les gehad in groep 7 en moest bij tekenen/handvaardigheid iets maken wat met je hobby/fantasie te maken had en ik zat uitgebreid te vertellen over spaceships, aliens e.d. vanuit Star Trek en ging e.e.a. uitbeelden wat nogal wat hilariteit in de klas met zich meebracht. En daar was meester Krewinkel niet van gediend en ik moest nablijven.

Nablijven werd een soort toets die ik moest maken waar ik geen zin in had, sinds ik deze leraar had was mijn motivatie samen met zijn cijfers gedaald in tegenstelling tot de cijfers bij juffrouw Ploum waarbij ik op VWO/gymnasium niveau scoorde. En uiteindelijk mocht ik naar huis met een 2 voor de straftoets en mijn tussenrapportcijfer daalde naar een 5. Ik durfde het niet te vertellen aan mijn ouders en had geen zin meer in school. In de avond ging ik vroeg naar bed en vertelde ik ziek te zijn. Ik heb ik de “koortsthermometer gepakt en deze op de verwarming gelegd en de temperatuur steeg “richting 40 graden Celsius. Ik had even niet opgelet en het kwik spoot over de verwarming. Ik bleef een dag thuis en veranderde de 5 in een 7 op het tussenrapport en liet mijn ouders tekenen.

Gelukkig bleek er een vervanger te zijn die de vervalsing niet door had. Na een tijdje is het wel uitgekomen en heb ik alles opgebiecht en zijn mijn ouders voor mij opgekomen wat betreft het onjuist tot stand komen van een “correct getoetst cijfer. (oh ja en mijn moeder had ook al het kwik ontdekt dat ik niet geheel had opgeruimd)

Meester Krewinkel bleef een kei in vernederen en liet me als straf bij te hard een bal gooien, knielen voor het beeld van de heilige Antonius voor hoofdingang school en liet alle leerlingen langs lopen.

Tevens werd ik met mijn eerste hond Robbie als aanschouwend lesmateriaal voor spreekbeurt weggestuurd daar dit niet door hem gewenst werd.

Oh ja we kregen hem ook als meester in groep 8 en dat resulteerde in contrasterende school/Citoresultaten en ik mocht niet met vrienden mee naar HAVO/VWO.

Gelukkig kwam ik terecht op een top MAVO waar ik uiteindelijk al met topcijfers op kerstrapport naar de HAVO mocht, maar dat wilde ik nu niet daar ik me veilig voelde met leraren die ik wel kon vertrouwen.

Ook andere bijzondere medewerkers van de basisschool kwamen in me op zoals meester André die van elke les in groep 4 een les over WOII wist te maken en we hem ook meester Hitler noemden in combi met zijn uiterlijk en we kregen ook complimenten van meester Schings die ons duidelijk wist te maken dat we allemaal nullen waren; daar we in wijk Nulland woonden.

Wellicht nog een andere keer meer over deze en nog andere leraren. Leve de leraren die er voor de kinderen zijn zonder (voor)oordeel en met hun hart lesgeven. en Top ook alle ouders die constructief samenwerken.

Actueel artikel 18-6-2019 Pieter Derks Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1233563456/pieter-derks-ouders-van-2019-zijn-onwaarschijnlijke-zeiksnorren?utm_source=google&utm_medium=organic

Artikel afgelopen weekend https://www.verus.nl/actueel/blogs/hester-van-de-kaa/de-ware-plaag-van-het-onderwijs-zijn-wij-de-ouders?fbclid=IwAR09w0oBRNl9a8iHoislhS2sqfCryb9vbKKG-ExQwidiu7SyyqtQiett2aw

p.s. ik werd uiteindelijk leraar in PO SO VO VSO MBO en HBO en mijn drive was; er zijn voor alle kids/students zonder teveel te oordelen; en dat doe ik nog….

en nu help en coach ik ook graag de leraren waarbij het even niet meer zo goed verloopt met als doelstelling om hen de school, kids en ouders verder te helpen en niet te laten vallen….

Foto; samen met mam, mijn zus Rita en ik met onze Welsch terriër pup Robbie  die we kregen in 1972/73

johnscotty.jpg