We are just humans

Wat een actuele film “The best of enemies” om deze vredesweek mee af te sluiten.

“Same God made you, made me”

Van grootste vijanden werden ze vrienden voor het leven.

En zoals ik een week terug al voorstelde, is het de moeite waard om vijanden juist samen te brengen en samen te laten werken om te komen tot wederzijds begrip.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, richt de film zich op de onwaarschijnlijke relatie tussen Ann Atwater, een uitgesproken burgerrechtenactivist en C.P. Ellis, een lokale Ku Klux Klan-leider. Ellis woonde met tegenzin een gemeenschapsvergadering bij tijdens de racistisch geladen zomer van 1971 waarbij het ging over de desegregatie van scholen in Durham in North Carolina. De ongelooflijke gebeurtenissen die zich ontvouwden, zouden Durham en de levens van Atwater en Ellis voor altijd veranderen.

Er is altijd hoop en dat maakt ons pas echt MENS

hpn racism.jpg
racism2.jpg
best.jpg
John KistermannComment